5 potatis av 5 till vårt glada köksgäng

I dag har vi haft årets sista sammanträde i vård och omsorgsnämnden. Och faktiskt även det sista sammanträdet för året på alla mina uppdrag. Hovrättens två huvudförhandlingar igår blev inställda. Så jag ägnade eftermiddagen att tillsammans med mina två yngsta döttrar göra en far o döttrar utflykt till vår angränsande stad. Trevligt att mina döttrar finner nöje att vara tillsammans med oss föräldrar. Det uppskattas från båda håll.

Som vanligt på nämnden så är det en bra stämning. Så även denna gång.
Vi började mötet med information dels från intraprenaden Orion men först från kostverksamheten. Vi fick information från vår kostchef Monika Jusslin hur de gamla får sina portioner hemkörda både genom egen och genom hemtjänstens försorg. Måste säga att det känns tryckt och bra med de packade portioner som vi fick se.

Någon i nämnden föreslog att kökspersonalen skulle prova att äta dessa matlådor en veckas tid för att känna på variationerna. Monika drog lite på smilbanden och sa: – Jag har med mig så jag tänkte att ni ska få prova och smaka ur matlådan. Och sagt och gjort så skickades maten runt och alla nämndsledamöter fick smaka på potatis och fisk.

Ni som har provat värma potatis i micron vet att den inte smakar riktigt så bra alla gånger. Men även detta hade man tänkt på och inköpt en speciellt förkokad potatis som blev ’färdiglagad’ för första gången i och med microbesöket hos våra pensionärer. Och jag måste återigen säga att jag känner mig trygg med maten till våra gamla då t o m potatisen värmd i micron smakade god.
5 potatis av 5 till vårt glada köksgäng med Monica i spetsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.