7 möten


En intressant dag på det hela taget, sa ju Ture Sventon.
Sammanträde från 8 på morgonen till 22 på kvällen. Ibland kör det ihop sig och det gjorde det idag.
Justering av protokoll på VoN på morgon.
Ordförandegenomgång för nämnden,
Träff med Linda och IfO-chefen ang utredning av ett av ett medborgarförslag samt om social beredskap.
Sen diskussion med kommunal bl a om detta med barnskötare. Sen in i bilen och till Umeå för ett VU på eftermiddan och på kvällen ett nomineringsmöte. Så här hemkommen är man ganska matt i bollen men man har mer kraft i kroppen som borde köras ut innan man lägger sig.

Ni som följt med i media den senaste tiden har sett att enligt media så är KD ett splittrar parti som inte tog med Lennart Sacredeus på EP-listan.

Som framgår tidigare av min blogg var jag en av de röstande på partfullmäktige. Lennarts provvalsresultat för man fram som ett märkligt sätt att han inte är med då han fått nästan häften av alla kryss i provvalet. Men vi ska komma ihåg att häften inte alls vill se honom på listan och inte hade med hans namn. Sen är det så lätt i provvalssituationen att man som röstande inte känner alla namn i landet och alltså röstar på de namn man hört o sett i media.

Men visst är det så att Lennart hade stort stöd i provvalet det är oomtvistat. Men en nomineringskommitté har så många andra parametrar att ta ställning till. En kommitté som enbart tar hänsyn till provvalet har inte gjort sitt jobb menar jag.

Och när det gäller Lennart så är det många faktorer som gör att nomineringskommittén inte hade med honom på sitt förslag och inte heller PF gav bifall till att hans namn ska stå på listan. Röstningen utföll till 50 ombud som sa nej och 18 som sa ja och ville ha med Lennart på listan. Många ändrade sig när man hörde skälen från nomineringskommitténs ordförande Göran Sydhage till varför han inte fanns med i förslaget.

Skälen kommer jag inte att saluföra här men man kan sammanfatta allt till personen Lennart. Det är inte, som många media antyder och gör därigenom det lätt för sig och säger att Kristdemokraterna håller på ändra kursen i sin politik. Det är fel. Många av de namn som finns på listan delar många av Lennarts åsikter men saluför dem på ett annat sätt. Man måste se det politiska arbetet som ett lagarbete och inget ensamrace.
Sen är det ett förtroendeuppdrag vi pratar om. Ett förtroendeuppdrag kan man inte tvinga sig till. Så jag tror det var ett klokt beslut.

Och det har framgått tidigare hur jag er på listan. Men glöm att KD har lämnat nått ideologiskt för att inte Lennart är med. Men vi har tänkt för framtiden. För övrigt så har jag haft kontakt med dem som är överst på listan och vi får dem alla till Västerbotten i valrörelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.