Regeringens fadäs.

Nu försöker Kristdemokraterna rätta till regeringsmissen. Det jag tänker på är det förslag till civilrättslig lagstiftning som Göran Hägglund har föreslagit. En del påstår att detta förslag kom så sent. Men jag vet att Göran förslagit det för mer än ett år sedan. Så Reinfeldt borde haft tid att ta till sig det.

Sen har detta förslag rönt stor uppmärksamhet och många instanser har stött förslaget. Till och med RFSU har tyckt det var ett bra och enande förslag. Men det är klart att Fredrik Reinfeldt kunde inte nedlåta sig att Kristdemokraterna ska få ta åt sig äran i detta fall. Så han drog åt tumskruvarna och sa att nu får det vara nog. Sen vet jag också att en del ledamöter i hans eget parti kommer att stödja vår motion. Och det har skrämt vissa moderater så det finns möjlighet att några av moderaterna kommer lägga en egen motion av samma orsak att man inte ska rösta med KD i kammaren. Man kan se oroligheten inom M. Och jag kommer att följa deras röstning.

Vilka konsekvenser får denna fadäs? Jo följden är att det är oppositions förslag i riksdagen som vinner bifall. För det blir två eller möjligen tre alternativ att rösta på inom alliansen. Det innebär spridda röster. Oppositionen har en gemensam motion. Där vill man gå ännu längre. Men det är fortfarande spänning i frågan för vi vet att förslaget med civilrättslig lagstiftning har stöd ifrån alla partier.

Varför kunde inte Fredrik hänga med på Görans förslag. Alla är överens om att inom en 10 års period så har vi civilrättslig lagstiftning. Det säger också RFSL.
Men varför kan man inte göra det nu. Ja det är detta som är politik på hög nivå. Men besvikelsen är från många (inte bara från vårt parti) på moderaterna som hade möjlighet att ta den utsträckta handen. Då hade Fredrik Reinfeldt visat på ett stadsmannamässigt ledarskap.

Så nu får vi ser hur det går.

Du som vill läsa vår motion klicka ’ target=’_blank’>här.

En kommentar

  1. Isak

    Det börjar att vara många fadäser nu. Det går inte längre att skylla på
    moderaterna och Folkpartiet. Nu
    råder det nästan fullt krig inom All-
    iansen. Dessutom fockar man Lennart Sacredius som redan har
    vunnit den interna omröstningen
    till EU- valet. Man har inte råd med
    så många fadäser när man är kring
    4 %.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.