Hann till middan!

H-I SmetanaHelena Halldorf-Romeo. ”Opolitisk” tjänsteman i utskottet för mänskliga rättigheter. Tidigare hade Helena väldigt pålitliga politiska kopplingar till ett parti som finns representarat i Sveriges Riksdag. Gissa vilket?

Ännu en intressant dag är tillända. På förmiddagen hade jag ett inbokat möte med EPP:s biträdande generalsekreterare Mr Luc Vandeputte.
MR Vandeputtte är valledare i Europas största partiorganisation så naturligtvis pratade vi om EP-valet och om EPP (European People Party) stort. Han förklarade hur han ser på Europasamarbetet med att nämna: – No European super state. Subsidaritet is very important.
Det kändes ju bra för den åsikten delas av många. Han lyfte hela tiden fram GOTV. (go to vote) Och det är viktigt att alla Européer tar vara på sin rösträtt.

Efter några trevliga mackor på EPP:s kansli åkte jag till Europa parlamentet. Där jag bland annat träffade Helena Halldorf-Romero. Svensken som bor i Madrid men pendlar till Bryssel. Hon jobbar som "opolitisk" tjänsteman i utskottet för mänskliga rättigheter. Hon berättar gripande och konkreta händelser där arbetet hjälpt människor. Men också det tragiska där de hittat människorna i kassar nergrävda i t.ex. Mexiko.

Det höll på gå åt pipan med den inplanerade middagen med EU-parlamentarikern Lars Wohlin. Fick en lucka och tidsoptimist som jag är tänkte jag att jag springer på ett köpcenter och köper presenter till de mina där hemma. Sagt och gjort så kom jag till ett stort köpcenter. När jag kom till en av butikerna såg jag en man som gick med väska på magen och stoppade saker i den. Jag upplyste personalen om vad jag sett. Han stoppades, Var knarkpåverkad och var allmänt otrevlig. Men jag är inte rädd för sånt så jag fick stå och hjälpa dem till vakterna kom. När jag sen följt vakterna och ursäktat mig att jag måste gå så hittade jag en utgång på det stora köpcentret rätt snabbt.

Kommen utanför dörren så gjordes en snabb (alltför snabb) rekognosering och lika snabbt fattades ett beslut att gå i en viss riktning. Och jag såg klockan tickade och jag hoppades hinna duscha innan middan. Så jag gick i ganska snabb takt (kanske ni inte tror men jag kan om jag vill :-)). Då jag gått en kvart så tänkte jag att jag borde se de stora byggnaderna runt hotellet snart. Men jag frågade en förbipasserade efter hotellet. (hade ingen karta med mig eller adress till hotellet). Nu var det bara en halvtimmer kvar.

Men jag vände på klacken och gick i ännu snabbare takt åt andra hållet. Och efter 15 minuter kände jag igen en av gatorna. Det visade sig att i samband med jag följde med vakterna gick vi en annan väg så jag hade valt en annan utgång ur köpcentret som för övrigt var av den digniteten att den säkert hade 10 utgångar till.

Men jag hann i alla fall duscha och hann till den planerade middagen. Lars Wohlin ställde upp i valet för Junilistan men tyckte inte om att Junilistan inte valde att stödja alliansen så han kom att bli Kristdemokrat istället. Lars har tidigare varit riksbankchef.
Så vi hade en trevlig middag på en mysig restaurang med vällagat lammkött där vi samtalade om allt från finanskris till regionbildning i Norrland.

Så nu återstår lite mejlande innan läggdags och i morgon ska jag bl.a träffa och inspireras av Christian Kremer från CDU i Tyskland. CDU = Kristdemokraterna i Tyskland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.