Besvikelse

Vädret i Bryssel har varit soligt idag. Såg på nätet att detsamma gällde också i Västerbotten. Det blev en stor besvikelse på morron då Christian Krewer från Tyskland ringde och meddelade att han missat datum och noterat nästa vecka istället för denna vecka. Så det blev omöjligt att träffa honom. Nu kommer han istället till Sverige och hälsar på och mest troligt kommer det att bli aktuellt när vi har nån konferens i Stockholm så fler kan ta del av informationen då han ändå är i Sverige.

Jag hann istället med ett intressant besök på SKL:s kontor här i Bryssel (SKL = Sveriges Kommuner o Landsting, en "lobbyorganisation" eller intresseorganisation för kommuner o landsting.) Träffade Marcus Holmberg som på ett livligt sätt resonerade sakligt runt EU:s påverkan i kommuner o landsting i Sverige. Intressant samtal där vi bröt åsikter. Vi tog konkret fram en dagordning från ett fullmäktigesammanträde i Sverige med namn avmaskat. Och vi kom fram till att punkterna i denna dagordning är direkt eller indirekt beroende på beslut i parlamentet. Det är bara att konstatera att så är det och sen kan man tycka vad man vill om det. Jag har flera ggr pratar om vikten av subsidiaritetsprincipen. Och det står jag fast vid.

Nu åker jag iväg till flygplatsen. Stannar på hotell på Arlanda eftersom sista flyget till Umeå gått så återkommer eventuellt om fler reflektioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.