Datorfri dag.

Har för ca en timme sedan landat på svensk mark. Sitter ni på rummet på Radissons SAS hotell på Skycity och går igenom mejllådorna. Resan gick bra och jag hann faktiskt med hela aftonbladet denna gång innan jag lutade stolen bakåt och hämtade energi på mitt lilla sätt. Reser kl 8 i morgon vidare till Umeå för några uppdrag där innan färden går till "den röda stugan i Vännäs".

Visst är det roligt och intressant att fara iväg men det är otroligt skönt att komma hem. Blir ganska intensiva dagar när man är iväg och så måste man ju vara skärpt på mötena. Men nog har jag med mig en del tankar o intryck. Och jag fick med råge uträtta det jag skulle.

I helgen har jag lovat mina barn att hitta på nåt med dem. Så mest troligt kommer det att bli åtminstone en datorfri dag. Det är mitt sätt att markera att det inte är jobb. Och du kan tro att det är lite abstinens faktiskt. Tänk vad man blir beroende att hela tiden vara uppkopplad och följa vad som händer.

Kan inte låta bli att tänka på min morfar. Bodde i Strömbäck/Klappmark ca en mil från Bullmark. Det var stora nöjet att åka till mormor o morfar vid all möjlig tid och följa honom till skogen, till ladugården etc. Han vaknade på morron vid 5 åt gröt och gick sen ut i lagårn. När lagårn var gjord och nästa mål mat var inmundigad så kom tiden för tidningen. Men det blev mest bara nån sida innan den hamnade över ansiktet och där låg han sovande nån timme innan annat arbete på gården blev aktuellt. Sen kom gubbarna i byn ibland och satt på soffan och diskuterade både det ena och det andra och bjöd varann på snus. Sen kunde vi spänna för hästen och åka iväg för nåt ärende. Att höra hovarna klapprade mot marken var verkligen rofyllt.

Just att få styra sin dag tyckte jag var så fantastiskt och sa att jag ska ta över jordbruket efter honom. Nu blev det inte så. Men nog har jag också haft möjlighet i jobben att styra min dag. Men oj vad dålig jag varit på att ta ledigt och vara med familjen. Resultatet har varit så viktigt. Och ibland tror jag att tekniken styr över en. Den ska varva till hjälp men får ibland annan roll.

Hur som helst så trots vi har distriktsstyrelse på måndag och några handlingar till ska förfärdigas så kommer det åtminstone bli så att jag stänger av datorn på fredagem och den kommer inte att startas förrän söndagskväll. Och jag kan höra min yngsta dotter: – "Pappa vad duktig du har varit nu har du haft en datorfri dag igen". Och även om det är allt för sällan så måste jag medge att det känns riktigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.