VÄNABs styrelse.

Vännäs Näringlivsservice styrelse (VÄNAB)
Fr v företagarnas representant Greger, personalen Katarina o Viktoria. Ordförande Johan, ledamot Lennart (s) samt Svensk Handels representant Maria. Anders (c) samt undertecknad syns inte på bilden.

I dag har det varit en dag med intressant sammanträden igen. På morgonen gick jag med extragrabben till skolan. Sen rakt över till Hotell Vännäs där vi hade bokat "Upstairs" för en givande budgetdag.

Och det blev precis om jag trodde. Många intressanta diskussioner där många stenar vändes på. I stort samförstånd försöker vi hitta det optimala budgetläget så vi kan ståta med god ekonomisk hushållning.

Jag är tacksam att vi "krisen" till trots kom överens om att vi inte ska minska eller stoppa amorteringarna. För det kan ju kännas göra minst ont när man ska skära i budgeten men det är ungefär som när man pinkar i byxorna. Det blir varmt ett kort tag. Att välja att inte amortera är att skjuta över kostnader till nästa generation och där har vi kommunallagen som säger att var och en generation ska bära sina egna kostnader och det är inte heller synonymt med god ekonomisk hushållning.

Vi resonerade om hur vi ska handskas med de underskott som verksamheterna ådragit sig i bokslutet 2008. Vi kom fram till ett enigt förslag som vi lägger fram då vi presenterar förslaget i sin helhet. Det är en mycket viktig fråga då det är en av styrmedlen vi har för att öka budgetdisciplinen.

Efter en god lunch på hotellet så fortsatte diskussionerna med ännu större densitet. Vi resonerade om framtidsavsnitten i verksamhetsplanerna och började konkret resonera om budgetramarna inför 2010. Men vi hann inte med detta då klockan redan visade sig vara en bit över tre och tid för nästa sammanträde blev aktuellt.

Så Johan och jag vandrade sedan till Näringslivsservice där vi hade styrelsesammanträde för bolaget. Ett alltid lika trevligt sammanträde. Att lyssna på företagarna (tex Greger) är alltid lika givande. Ofta har företagarna inte lika stor förståelse varför allt ska ta tid och vara så byråkratiskt. Så det är bra att ha med dem i styrelsen till motvikt till oss "kommunrävar" som egentligen också ibland (Gud förbjude) hamnar i allt för byråkratiska svängar ibland. Det borde vara fler företagare i den kommunala apparaten. Nu har jag bekänt även detta om byråkratisk och ni som känner mig från företagsvärlden trodde nog aldrig att jag skulle bli sån. Men ni vet sådan man umgås med sådan blir man?? Men inte så mycke *s*

På kvällen var det dags för utdelande av företagarnas pris etc på hotell Vännäs så vi såg alla fram emot en trevlig kväll. Så vi bordlade några viktiga frågor för att hinna vara på hotellet halv 6. Men bara en stund innan fick jag besked att en av döttrarna åkt in på lassa för blindtarmsbekymmer. Så familjen går före. Jag lämnade styrelsemötet och for hem i stället.

Men det är intressanta möten på VÄNAB och speciellt nu när vi håller på att se över organisationen. Ska vi ha kvar VÄNAB i framtiden? Eller ska vi utveckla VÄNAB ytterligare? Frågan kvarstår och ni som funderar vad jag tycker kan läsa min blogg för några veckor sedan när jag kommenterade detta. Frågan blir aktuell i maj-juni.

Så jag hade tagit med mig kameran för att ta kort av Årets företagare. Har också kommenterat detta på bloggen tidigare men inte talat om vem det är men nu är det ju offentligt. Självklart är det hotell Vännäs som blir årets företagare 2008. Katrin o B-O gör ett bra jobb och är alltid lika serviceminded så visst blev det ett bra val detta år.

Grattis B-O o Katrin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.