Psykisk ohälsa.

Sitter på hotellrummet och funderar. Har hunnit rensa mejlen och svarat på dem. Skönt. Nu är det bara att vänta till i morgon då är det massa röda flaggor igen. Man kan fundera över ett o annat när det gäller tekniken. Förr när man fick brev på posten så svarade man några dagar efter och sedan vara arbetet gjort. Nu är det så enkelt att slänga iväg mejl på mejl när man funderar på nåt. Och visst är det ett otroligt informationsflöde som går över mejlen. Men visst är det ofta ett stressande moment.

Har haft intressanta möten idag. Åkte från Vännäs före 6 i morse och det kändes lite kymigt att stiga in i bilen då termometern var nere på -23 grader. Men gamSaaben startade som alltid (sina drygt 30 tusen mil till trots) och står nu och väntar i Umeå tills jag kommer tillbaka. Har nog sagt det förut att jag kör hellre denna bil än den nyare 9-5:an.

Funderar på samhället. Tänker att det är ganska fantastiskt att man kan vara med och bygga samhället på många olika områden.
Läste just en intressant artikel om hur många barn mår dåligt i vårt samhälle och vad som behöver göras, och vad som ska göras i Norrbotten. Läs artikeln som är skriven av vår socialminister Göran Hägglund och vår duktiga gruppledare i landstinget i Norrbotten Birgit Stöckel. Det finns lite att göra på detta område.

Lokalt här i Vännäs har vi Kristdemokrater i en motion ifrågasatt vår bemanning inom elevhälsan. Vad blir svaret. Jo vi har inte sämst bemanning inom Umeregionen så då är det väl OK. PINSAMT! Så länge de elever som mår dåligt möter en stängd skolsköterskedörr ska vi inte anse oss nöjda.

Debatten om detta fortsätter på fullmäktige i April. Barnen o Ungdomarna har rätt att kräva mer av oss än så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.