Otroligt! EU kan förenkla.

Man blir positivt överraskad ibland. Europaparlamentet antog i början på April förslaget till förenklingar av strukturfonderna för att påskynda projektfinansiering i medlemsstaterna. Detta med anledning av den ekonomiska krisen. Men fortfarande ska vi naturligtvis i Sverige vara bäst i klassen. Bara så ni vet är det vi i Sverige som bestämt att medfinansieringen ska vara 50%. I andra länder har betydligt lägre.
Förenklingarna innebär bland annat att overheadkostnader kommer att kunna redovisas som en klumpsumma. Detta kan ske retroaktivt från första augusti 2006. Vidare kommer förskottsbetalning till EU- 12 utökas med 2 % och med 2,5 % för EU-15.

Det slutgiltiga beslutet ska tas inom ramen för medbeslutandeförfarandet och kommer att tas upp i ministerrådet i slutet av april.

Förslaget om att ändra i förordningen om strukturfonderna antogs med 603 röster för och 21 emot. Åtta personer valde att lägga ner sin röst. Personligen har jag svårt att tro att det är någon som är mot för föreklingar. Men tydligen finns dom också. För denna apparat kan förenklas betydligt. Har nästan lust att ta reda på vem som sa nej. Dom kommer då inte få min röst. Men det kan ju förhoppningsvis vara från andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.