Firande.

Igår när vi kom till Riga möttes vi av både militärbåtar och mängder av folk på gatorna.

Folk var lediga från sina jobb och man gick och vandrade på gatorna i stan. På vissa hus körde man film på hela husväggen utvändigt. Det var en mycket trevlig stämning o man mötte inga överförfriskade människor utan alla verkade glada o trevliga.

På vissa av de stora stenarna i parken låg det rosor som folk lagt dit och på andra stenar var det inristade årtal. Det visade sig att det just igår var deras frihetsdags som firades.

Vi talar ju som bekant om att det inte är så långe sedan detta land blev självständigt. Nån gång på 90 talet. Så dessa människor känner nog ett stort mått av glädje att de fåt fira denna självständighetsdag.

Vädret här är ungefär som hemma. Svalt o på kvällen ganska kallt. I kväll var vi och gick på stan o tittade på de trevliga husen i gamla stan. Riga är en fin stad och det har hänt mycket sedan man blivit avhängd den boja det måste ha varit att lyda under stormakten Ryssland.

Intressant att se vad land efter land utvecklas sedan man lämnar planekonomin etc. För mig är det obegripligt att det i vår upplysta tid finns dem även i vårt land som försvarar kommunismen med allt vad det innebär. Måtte bara inte dessa bakåtsträvare få framfart vid nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.