Vilken bragd!

Som ni säkert sett är det många Krisrdemokrater som är samlade i Karlstad till vårt riksting.

Vi har alldeles nyss valt vårt styrelsepresidium. Ett fantastiskt sådant. Göran Hägglund som ordförande o som v ordf Maria Larsson o som 2 vice ordf David Lega. Som jag skrev på twitter måste vi ha Sveriges bästa presidium.

Alldeles nyss presenterade Göran Hägglund partistyrelsens val av hedersordförande o som förstås är partets nestor Alf Svensson. Alf har varit partiledare i 31 år vilket är en bragd i sig. Men lägg till detta att partiet inte fanns i riksdagen o mätningar runt 1 -2 procent inte var ovanliga. Sen drog Alf fram oss till en valseger med 2 siffriga procentenheter o var dessutom under lång tid den partiledare som hade högst förtoende av alla partiledare i vårt land. Lägg till detta att han nu sitter som vår eu parlamentariker i Bryssel . Här har han ett stort kontaktnät som engagerad sedan lång tid i EPP som är ett gemensam sammanslutning av flera partier.

Alf Svensson var på den skämtsamma sidan o tog över rikstingsklubban under några punkter men innan dess så hann han fatta ett beslut som jag gillar. Han sa att han mött de som pratar om jag o partiet. Alf Svensson menade att det ska vara tvärt om. Vi ska tala om partiet o jag o det klubbar jag som ny hedersordförande, sa Alf Svensson o klubbade i bordet. Tänk det kan han säga som har gett hela sitt liv åt partiet . Oerhört starkt och något vi alla måste tänka på inom alla nivåer i vårt land.

8 kommentarer

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Så kan det vara men vi har med personer att göra och jag känner dem alla väl o vet vad jag talar om.

  1. Arvid

    Hej,
    Smetana!
    Blev lite besviken över att bragden – det är länge sen Svensson avgick så knappast för en utomstående ngn aktuell bragd.DEN tillhör i stället nuvarande partiledaren Göran Hägglund, som har modet att utmana det etablerade och alla betonghäckar ! Lägg ner Landstingen och förstaliga sjukvården – samtidigt mister region västerbotten sin beskattningsbas/slöseri med skattemedel – ett alldeles utmärkt förslag! Går ni serilöst till val med detta ligger ni bra till hos många väljare även hos vissa sossar.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Självklart är det mycket att säga om Alfs bragd. Men det du säger är helt rätt. Själv har jag tyckt länge att det räcker med två beskattningsnivåer. Men det rör om lite i grytan och många landstingspolitiker känner att marken gungar och tycker att förslaget är dåligt. Men det får inte bli så att vi i samhället bevakar våra egna intressen mer än det vi är satt att förvalta. Tyvärr så görs det på allt för många håll. Vi måste effektivisera det allmänna. Tänk vad pengar vi kunde spara i samhället.

      • Arvid

        Hej, tack för ditt svar, som inger vissa förhoppningar om förändring, det är förändring som driver samhället framåt, hellre snabba sådana än söka efter den perfekta lösningen.
        Det får definitivt inte bli så att den egna egennyttan, läs er egen landstingspolitiker mfl som är rädda om sin inkomst sätter käppar i hjulet.Ska någonting nytt och radikalt komma från Alliansen är det systemskifte av denna karaktär som krävs, en 150 år gammal struktur ska läggas till historiens sophög. Förändringen kommer att innebära otrolliga möjligheter till kostandsnedskärning och effekitivtets-/kvalitetförbättring, gamla ”sanningar” omprövas och ställs mot reellt behov.
        Heja på partiledaren i denna fråga och lycka till!
        PS! Tjocken försökte men kom ingen vart.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Jo det viktiga är att man hela tiden omprövar och ser vad man kan göra bättre. Och att minska en skattenivå i Sverige är en sak som jag tyckt länge. Och det är nåt som partiet vill driva. Men det gör sig inte på kort tid. Så vi hinner nog tyvärr inte lägga ner landstinget innan valet. Men vi ska jobba för det inför andra val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.