Troende = Nazist?

Är det på samma nivå att vara troende som att vara nazist?

Vad som föranleder mina funderingar är det oändligt löjliga mediadrevet om att vår nya minister råkar tillhöra Livets Ord. Jag gillar inte allt denna organisation står för men känner många personer som tillhör organisationen som riktigt bra folk och goda vänner. Nog är det märkligt att man i vårt land ska vara så tillåtande att man inte blir tillåtande alls mot vissa håll.

Vi har väl religionsfrihet i vårt land eller? Varför ska det vara sån noja för att man råkar vara troende. Ingen ifrågasätter om man är ateist eller humanist men då man har tro på en Gud då ska man hängas ut och ifrågasättas.

Var är toleransen för vårt ursprung. Verkar vara på tiden att man påtalar att vårt land kallas kristet men om man är kristen så blir man ifrågasatt. Vilket hyckleri. Jag är övertygad att vår nya minister kommer att göra ett bra jobb oavsett om hon är troende eller inte. Jag kallar denna noja kristofobi.

16 kommentarer

  1. Jakob

    Jag tror inte på Jesus av samma anledning som jag inte tror på Asa gudar, finns ingen anledning att ifrågasätta en ateist? Dom tror ju inte på nåt som ej bevisats? För att bli dömd för något måste man ha bevis i vårat samhälle vilket känns väldigt rationellt.
    Tycker inte det är konstigt att det blir en viss provokation av samma anledning som du blev nu och gjorde detta inlägg. Skillnaden är dock stor på Jag vet och Jag tror

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Att det är skillnad på jag vet o jag tror är riktigt. Men ingen dera av dessa ska ifrågasättas på detta sätt. Man måste se personen bakom istället och dess kvalitéer och svagheter. Vem det än må vara och i detta fall en minister gör sitt jobb kvalitativt oavsett kyrkotillhörighet.

  2. Steppe

    Då är min fråga till dig – om du hade en kollega som var kraftigt hängiven till asagudarna; Tor, Oden, Loke och gänget, skulle du vara helt accepterande själv? Min spontana tanke är att nej, det skulle du nog inte vara, eftersom du skulle uppfatta det som en anomali. På exakt samma sätt är det många av oss som ser kristendom eller andra moderna religioner som anomalier. Naturligtvis innebär det inte att man inte kan eller bör respektera religionsutövning i alla dess former, men det är definitivt något som bör uppmärksammas hos en inflytelserik politiker, tycker jag.

    Sen att Sverige är ett kristet land: Nja. Det kanske kallas för det, men de flesta är nog ganska överens om att vi är sekulära, vilket också är ett attribut vi ska vara stolta över.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det är nog dags att man i så fall bestämmer sig. är vi ett kristet lan eller är vi ett sekulariserat land. Ett namn betyder inget. Det är vad man står för som syns. Och jag kommer inte ifrån att det är en tydlig kristofobi.

  3. Jakob

    Hon hängs inte ut för att hon är kristen, utan för att hon är anhängare till ett samfund som många anser vara sekt. Sedan att du träffat trevliga människor därifrån säger ingenting, var inte så naiv.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag skriver att jag inte köper allt organisationen står för men jag är rätt initierad på området sen får du kalla mig naiv om du vill men jag vet vad jag skriver.

  4. Linnea

    Troende= nazist? pris ske Gud, då är jag inte nazist ;=)
    Jag håller med dej Hans-Inge, drevet har gått för långt, och vi har ju som du skriver religionsfrihet!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Samhället håller på vara knepigt ibland och media driver på. religionsfrihet gäller vist bara en del av befolkningen. Nej resonemanget håller inte.

  5. Anders

    Håller fullständigt med dig Hans-Inge! PK-mediamaffian har helt spårat ur om de på allvar försöker ifrågasätta den nya arbetsmarknadsministerns kompetens och legitimitet p g a hennes kopplingar till Livets Ord. Det finns trots allt åsiktsfrihet i Sverige och man måste inte hylla Sveriges väldigt liberala abortlagar för att få tillträde till ministerposter. Ja så stor är åsiktsfriheten att jag t o m kan hålla med en konservativ kristdemokrat i denna fråga, trots att jag är miljöpartist själv! 🙂

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vad är det för sak vi verkar ju vara fullständigt överens över partigränserna. Men jag är bekymrad över tillståndet i landet som ska vara så tillåtande så vi blir sellektiv.

  6. Bertil Örjestad

    Håller fullständigt med dig. När man inte var troende så brydde sig inte folk om det men nu då man är troende då har folk åsikter om det!!!!!!!!!!!!!

  7. Bertil Örjestad

    Vi kristna måste ut och stå upp för vår sak. Synas mer helt enkelt. Men Rom byggdes inte på en dag. Visst finns det saker som är fel i vissa församlingart men så är det i många andra områden.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Så är det! Vår samfundsminister Stefan Attefall brukar säga: -Var är den kristna rösten i samhället?

  8. Bertil Örjestad

    Stämmer det är nästan så att folk skämms över att vara kristen. HBT rörelsen däremot är duktiga på att marknadsföra sig själva. Vi är trots allt fler än dem. I vår församling (Christ for people, Ersboda) siktar vi på utåtriktade aktiviteter. Vi var med på kulturnatta, Brännbollsyran och Nolia. Mångakom fram och visade intresse och ställde sig frågan ”vad häftigt, är ni kristna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.