Doroteaupproret!

Är det nåt som irriterar mig så är det när någon försöker ta fördelar av något man egentligen inte gjort på någon annans bekostnad.

Det jag nu tänker på är den folkomröstning som pågår med final på söndag. För mig är folkomröstningen något som initierats från Doroteaupproret som ett antal partier backat upp. Folket i Doroteaupproret har samlat namn och ivrigt arbetat för sin sak på ett mycket imponerande sätt.

Inom Allianspartierna i Västerbotten var alla partier överenskommelsen att vi självklart ska backa upp detta och medverka till att en folkomröstning kommer till stånd. Men vi var då också överens om att inte göra för mycket partipolitik av saken utan backa upp initiativet och stötta saken för lika vård i hela länet. Men fortsatt är det och skall vara Doroteaupproret som är initiativtagare.

Nu är det som jag ser det snart bara KD och möjligen M som håller den linjen. Vissa partister kör egna utspel mer eller mindre nervöst för att man ligger nära riksdagsspärren. Egna presskonferenser, trycker egna tröjor som man liksom ”råkar” ha under skjortan som åker av vid presskonferens så ett JA ska synas på tröjan under.

Andra har tryckt eget material med partifärg o logga för att markera att man verkligen driver frågan vilket heller inte var aktuellt i den överenskommelse man gjorde. Och V går ut och tror att de är den viktigaste rösten till att få en förändring och plockar upp partiledaren i parti o minut fast man själv under många år medverkat till att inte sköta landstingets ekonomi och alltså tvingat fram ”Projekt balans” som inte behövts om ekonomin skötts på ett bra sätt.

Nu gör man ungefär som ett barn som köper för mycket godis så det inte blir kvar några pengar från veckopengen när man vill köpa annat. Man klagar på att man får för lite. V tillsammans med S o MP har som ett mantra hävdat att det är regeringens fel.

Det mest patetiska var ett Tweet som Centerns partiordförande skrev för några dagar sedan. Hon uppmanade att rösta i folkomröstningen och skriver som Centerpartiet är initiativtagare till. Som Kristdemokrat känner jag mig stolt att vi fortsatt stöttar Doroteaupproret och inte påstår att vi är initiativtagare helt i linje med vår överenskommelse och att det är dessa människor i Dorotea, Åsele som på ett hedervärt sätt kämpat under lång tid med ockupation och insamlande av namn.

Ett imponerande arbete som klingat i hela vårt land och nu alltså resulterar i att vi går till valurnorna och röstar för ett JA. Och jag har stolt burit knappen man tagit fram från Doroteaupproret och behöver inte trycka dit en partilogga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.