Folkomröstningen och Vänsterns agerande.

Man kan ha en del synpunkter på den debatt som SVT anordnar i Lycksele ang inlandsvården.

De väljer att låta ett parti representera JA sidan tillsammans med företrädare för Doroteaupproret. Men som bekant är det fler partier än moderaterna som är missnöjda med att inte alla får lika vård var man än bor.

För mig som Kristdemokrat är det en SJÄLVKLARHET att alla ska ha rätt till samma vård var man än bor. Förstår inte hur vårt land annars skulle fungera. Man påstår att Alliansen gör skillnad på folk. Men det är ju precis vad man gör från landstingets majoritet då man värderar folk olika beroende på var man bor. Så det är en självklarhet att rösta JA.

Det mest pinsamma kan man läsa på Maria Grips (V) blogg. Hon ondgör sig för att hon inte får vara med i debatten på JA– sidan. Hon tar i stora ord och säger att hon utgör den viktigaste rösten. Pinsamt! Hon satt tillsammans i majoritet när detta beslut fattades och valde sedan att lämna majoriteten men har inte vad jag känner till lagt nåt eget förslag utan är liksom bara allmänt missnöjd.

Missnöje kan man köpa ett tag men sen måste man ha ett konkret förslag vad man tänker göra. Det har Alliansen i landstinget. Men som brukligt i V-kretsar skriver hon att problemen i vården beror på privatiseringar. Ni kan själv höra hur dumt det låter. Hon som suttit i landstingets ledning borde veta bättre. Hon har tillsammans med S styrt landstinget utan någon form av privatisering och nu skyller hon ekonomin på privatiseringar som inte funnits. Hur trovärdig är man då?

Nej tom retorik håller inte Maria! Nu råkar vi ha samma åsikt i den fråga vi ska folkomrösta om, men jag skulle högakta dej om du kan tala om varför du suttit i ledning tillsammans med S så länge och inte bidragit till att ekonomin i landstinget blivit bättre. Du tillsammans med ditt parti bär skuld till att ”projekt balans” har kommit till stånd. Och när det blev verklighet så lämnade du rodret. Förstår den berättigade frustrationen hos dina forna kamrater S o MP och att de är besviken på ert agerande.

Man sen skriver du att man fortsatt ska rösta rött i valet. Tror du verkligen att folk vill göra det utifrån hur den röda sidan behandlar inlandsfolket. Och även om du fortsatt tror att de ska rösta på V så vill jag starkt fråga vad du kan göra med den rösten. För inte kommer du att kunna samarbeta med andra än S o MP även efter nästa val och då har vi samma situation en gång till.

Om du som läser detta vill få till en förändring är enda möjligheten att rösta på Alliansen. Och jag behöver väl inte påpeka att jag tycker att du ska rösta på alliansens sociala röst: Kristdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.