Några mindre i alla fall.

Fick detta brev i brevlådan för en tid sedan. Och det är sällan nån post gjorde mig så glad.

Ni vet jag lever med 3 kvinnor i huset och det är två ting som har en tendens att svämma över. Jag tänker på väskor o skor. Så nu när jag såg detta kan ni förstå min glädje. Tänk om jag fick lite mindre skor att ramla över som istället kunde gynna någon som behöver dem bättre.

Glad i hågen gick jag in i garaget och hämtade sopsäcksrullen och ropade till kvinnorna för att förvarna om mitt tilltag. Det gäller ju som bekant att få kvinnorna med sig för att lyckas. Och döm om min förvåning o glädje. Vi var rörande överens om tilltaget.

När vi tittat på diverse skor i garderoben på övre våningen, i garderoben nere, i källarförrådet och på skohyllan och i vintergarderoben så var två sopsäckar fyllda med skor en del aldrig ens använda. Nöjd gick jag ut till postlådan med två säckar skor och med plats över till annat i garderoberna. Nu blir min uppgift att se till att inte dessa utrymmen fylls igen.

Det jag funderar över är om mina vackra, trevliga inneboende kvinnor återigen får för sig att fara på Din sko, Skospecialisten och allt vad dom nu heter. Då är de nu tömda utrymmena snabbt fyllda igen. Men så blir min förhoppning att det kommer samma lapp i brevlådan om ett år igen. Kanske min viktigaste uppgift är att se till att alltid ha en sopsäcksrulle hemma. Återkommer senare ang. det andra som också svämmar över: Väskor.

8 kommentarer

  1. lf

    Ja, det är kanske bara jag som inte vet vilka kvinnor som du har i huset.Jag beklagar min okunskap.
    Det finns inte bättre sätt att beskriva konsumtionssamhället än du har gjort.Skor som inte ens är använda.
    Och din reflektion är att skaffa mera sopsäckar till nya oanvända skor.
    Vore det inte på sin plats att du och dina vackra kvinnor slutar köpa skor och ger en rejäl slant till ”läkare utan gränser”.De ser till att hjälp kommer på plats.Jag är inte säker på att skor är förstahands val.
    Men okay har ni så mycket väskor över så skicka oanvända skor i dem.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Tror om du tänker ett varv till så förstår du lite ironin i mina rader. Självklart ska man inte konsumera mer än man förbrukar. Det finns nåt i den kristdemokratiska ideologin som heter förvaltarskapstanken. Det är en bärande tanke som visar på vikten av hushållning av våra resurser. Men låt ironin finnas med o läs texten igen.

      • lf

        Förvaltarskapstanken? Vad är det? Om det är ironiskt att samla oanvända skor i sopsäckar så är väl jag en
        person som har svårt för att fatta.
        Nä,du Hans-Inge den här bloggen får du inte MVG för.
        Att svaret dröjer några dagar är helt okay.
        Edvard Riedel tar 2 månader på sig.

  2. lf

    Du släpper inte igenom kommentarerna i bloggen.Varför då? Du är ju en offentlig person.Du är ju KD are.
    Tror du att skor och väskor,kan förbättra er position.
    KD har ingen position i politiken oavsett dina vackra kvinnor.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jojo tycker mig känna igen dina frågeställningar. Visst har vi diskuterat det tidigare. KD har ett stort berättigande som Aliansens sociala röst. Det säger t o m såna förståsigpåare som doktorerar i svensk politik. Och jag håller med. Sen vet jag inte vilken kommentar du påstår jag inte svarat på. Har som policy att svara på alla som håller en god samtalston. Har ingen som jag inte svarat på från dej. Men hinner inte alltid svara samma dag.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag tycker det var ett bra tilltag. Och du som förstår ironi förstår nog att skribenten bakom bloggen också hade med skor i säcken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.