Förbjuda snuset?

Det resoneras till o från om man ska förbjuda snuset. I EP-valrörelsen 2009 var det några från mitt parti som gjorde ett utspel i saken. Jag tycker nog det är att gå förbi ”politikens gränser” att ge sig in i den diskussionen.

Nu diskuteras att förbjuda användandet på arbetsplatsen. Det är bra med minskat tobaksanvändande, men detta kan man verkligen ha synpunkter på. Hur ska detta kunna kontrolleras? Man ska inte förbjuda något som inte kan beivras. Då blir det liksom ett prov utan värde.
 
Rökning drabbar ju andra så det är bra att man begränsar man snuset drabbar ju bara en själv. Ja om man inte är för närgången förståss, men det behöver man ju inte vara just medan snuset finns där :-).
 
Men nåt jag retat mig på är dessa ”påsprillor” som ligger överallt. En vanlig "prilla" försvinner ju i alla fall i regnet. Men dessa små tepåsar blir liggande kvar tills man får dem under fötterna och följer med in i bilen, under skorna och kladdar sig fast överallt. Och om påsen gått sönder så snuset åkt iväg så ligger ändå påsen och kladdar överallt. Faktiskt ganska äckligt fenomen!
 
Här har vi nåt att bita i. Kanske speciella snusskräpkorgar eller kanske ändå bättre att du som påssnusare slutar slänga prillan hur som helst utan lägger den i papperskorgen när du går förbi eller i den del av dosan som finns för ändamålet.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.