11 organisationer har ansökt!

Med ett nytt år följer nya möjligheter och jag tänker bl a på den ideella sektorn där nu gåvogivare får avdrag för sina gåvor. En fråga som vår nuvarande minister Stefan Attefall drivit så länge jag minns. Nu är vi alltså där. Att alla ideella organsiationer är viktiga för det civila samhället är alla nog rörande överens om.

Däremot är jag lite orolig att skattemyndigheten byråkratiserar detta mer än nödvändigt. Dom brukar ju ha den tendensen. I dagsläget är det vad jag vet 11 organisationer som sökt men ingen har ännu beviljats då ansökningstiden tar 10 dagar att behandla. Sen kan jag tycka att summa av 10 000 kr är onödigt stor för en ansökan.
 
Det är knepigt vad allt i samhället har en tendens att byråkratiseras och ofta i onödan. Tänk vilka stora pengar vi kunde använda i samhället på ett bättre sätt om vi sparade in på denna vara. Den ideella sektorn brukar inte ha onödig byråkrati eller administration. Nu får man lite mer administration då det ska skickas ut kontrolluppgifter. Men jag tror det kan lönas sig ändå.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.