Biblioteket.

I samband med kulturbygget i Umeå och biblioteksflytten så kommer det bli ett lyft för de som ska besöka biblioteket. Jag liksom många andra tycker det är knepigt att biblioteket ska flyttas men när man tar del av helhetslösningen så förstår jag poängen och kan tänka att det blir riktigt bra.

Kanske vi i Vännäs också ska bygga om vårt bibliotek inför kulturhuvudstadsåret 2014. Vårt bibliotek har ju legat på önskelistan många år. Kanske biblioteket i Tromsö kan ge inspiration. Inte vore detta så dumt i Vännäs. Eller vad säger du Johan?

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Ett bra bibliotek är jätteviktigt. Men H-I, visst ska väl Vännäs ha 5 bibliotek, man ska väl ha valfrihet ? Så avreglera biblioteket, se till att det blir 5 nya, och givetvis ska det bli nya direktörer för de nya biblioteken som får minst 10 miljoner i årslön….
    Det borde ju lösa alla problem, eftersom du brukar tycka att allt ska avregleras, då upphör alla problem på en gång…..

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2011-11-02 09:41)
    Nu ska vi sansa oss igen. Bara för att du tycker att människorna inte ska ha den minsta frihet att välja till att förslå 5 bibiliotek i vår kommun är lite väl magstarkt.
    Jo jag anser att varje individ ska ha rätt att välja inom givna ramar som samhället sätter upp och samhället ska vara stödjande för individen och inte tvärt om. Det kallas subsidiaritetsprincipen och det är just därför jag är stolt att vara kristdemokrat. Men jag tycker nog att det räcker med ett bibliotek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.