Det handlar om bedömingar!

Nu händer det igen. Igår såg vi på nyheterna hur man vill utvisa en gammal dement person. Migrationsverket säger att de inte kan ta hänsyn till medias rapportering. Och att det enda sättet är att påverka politiker. Detta är endast en halv sanning.

Migrationsverket fattar också beslut på bedömningar. Självklart har man ett regelverk. Men utifrån detta är det en bedömning. Samhället är fullt av bedömningar. I Hovrätten är det bedömningar utifrån lagens råmärken. Men det är just en bedömning för hur kan man annars komma till olika slutsatser då man har samma lag som bedömningsgrund i tingsrätten.

I det fall jag relaterade till så har migrationsverkets förtroendeläkare förkastat det intyg från läkare som säger att kvinnan är dement. Märkligt hur läkarna så kan göra olika bedömningar. Men förtroendeläkare än om de sitter hos migrationsverket, försäkringsbolag eller försäkringskassan så måste man starkt ifrågasätta hur de jobbar.
 
En läkare som träffat patienten ett flertal ggr kanske under läng tid blir ordentligt ifrågasatt av förtroendeläkare utan mitt förtroende. Jag menar att de som träffat patienten borde ha betydligt bättre kolla än de som sitter o läser handlingar och gör sen sin bedömning.
 
Så klart måste vi ha någon form av ordning när det gäller invandring etc. Men  Migrationsverket gör ett omtag i era bedömningar som gång efter gång inte alls är human fast vi har ett viktigt incitament som heter humanitära skäl.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.