Årets roligaste sammanträden

Kändes lite både och idag att i det fina vädret kliva in i kommunhuset för att sitta i sammanträde. Men det är budgetutskott och årets viktigaste o roligaste möten. Så det får man inte missa. Har suttit i denna konstellation under många år nu faktiskt längst av alla konstaterade jag när jag tittade runt på kamraterna i budgetberedningen, förutom ekonomichefen.

Vi ska komma ihåg att vi började jobba på detta sätt när vi hade en ekonomi som inte var av denna världen i vår kommun. I princip lånade vi till driften. Då gav kommunakuten oss rådet att jobba med gemensam budgetberedning för att ta ett gemensamt ansvar för ekonomin. Det var ett måste.
 
Dåvarande kommunalråd Matts Lundgren tyckte att detta var ett bra sätt att arbeta så han förordade att vi skulle fortsätta med ett vinnande koncept.  Och så har också nuvarande kommunalråd tyckt. Så vi har fortsatt men det är alltid spännande med nya människor i denna församling.
 
Så vi kommer träffas ett antal gånger och vi har börjat strukturera vad vi ska prata om. Och det blev minsann ett antal punkter. Alltifrån internhyror till kollektivtrafik etc. Listan blev lång men det är bra att konkretisera redan i början för att hinna med alla punkter. Sen ska allt förstås utmynna i en budgetram till varje verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.