Dagens kommunstyrelse

Konstaterar av olika anledningar att det är länge sedan jag la in ett inlägg på bloggen. Så jag passar på att kommentera eftermiddagens kommunstyrelse. Dagens dagordning innehöll inte mindre än 20 punkter.

Från början hade vi i 7 olika informationspunkter, en del av dessa är fasta punkter på dagordningen som t ex personalfrågor, ekonomi, Umeregionens samarbete etc. En intressant information fick vi bl annat av vår nya inflyttarservice.

Vi behandlade en motion från Ulf Eriksson där han yrkar på att kommunen ska göra en analys av taxor och avgifter. Bakgrunden är att man inom miljötillsynen gör tillsyn vart tredje år men man får betala kostnader varje år. Och huvudprincipen som motionären menar är helt rätt att man får en avgift när man väl får tillsynen. Men idag väljer man att dela upp kostnaden på tre år och det är detta som Ulf vill få ändring på. Förslaget från arbetsutskottet var att avslå motionen och så blev också fallet och det tillstyrktes faktiskt av motionären själv. Inte helt vanligt att man som motionär föreslår avslag på sin motion. Men vi ska få info i frågan på nästa fullmäktige.

Diskussionen om att köpa järnvägsstationen är nu lagt på is. 1.7 miljoner är alldeles för mycket. Jag har suttit i den arbetsgrupp som jobbat med frågan och jag bedömer intresset för att huset ska gå ut på marknaden inte är så stor så det är möjligt att kommunen kanske ändå blir köpare längre fram.

Ett antal formaliaärenden är alltid aktuellt på våra kommunstyrelser så även denna gång. Ett projekt med socialt företagande diskuterades och den frågan var också uppe vid förra kommunstyrelsen. Denne fråga är viktig och vi beslutade att om de andra kommunerna går med så är också Vännäs kommun med.

Vi fastslog avtalet med aktörerna när det gäller middagsbacken. Det har ju kommit till en lösning temporärt i alla fall. Middagsbacken är en viktig plats för vår kommun så  det är viktigt att den får utvecklas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.