Trevligt fullmäktige

Så är fullmäktige avverkat. Det är lite extra trevligt vid första fullmäktige på mandatperioden när det är nya människor som kommer in. Det var som vanligt ett stillsamt och ett möte som andas samförstånd. Investeringsbudgeten gick igenom ograverad liksom många av de frågor vi hade på agendan.
 
Nu är det klart med att även Vännäs kommun kommer ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det känns roligt för den frågan har jag varit engagerad i flera år och diskuterade i frågan med förra kommunalrådet. Men vi var inte mogen då. Men nu är det alltså klart att vi kan rulla igång. Ja vår socialchef Ulf Norberg har redan dragit igång som vi vet, och vi har anställt en duktig chef för detta som redan är igång. Men nu har vi alltså också ett formellt beslut.
 
Innan vi gick hem så röstade vi ett väldigt viktigt val. Valet till SKL kongress. Alltså Sveriges Kommuner och Landsting. Det är alltså den viktiga organisation som ska vara landstingens och kommunernas viktiga röst mot regering och riksdag. Så valet är viktigt. Naturligtvis har jag set till att vi på länet har en gemensam lista så vi bildar koalition för då får vi möjlighet med fler mandat. Simuleringar som gjorts gör gällande att det är väldigt jämnt mellan blocken. Så det är spännande att följa detta val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.