En sorgens dag.

En sorgens dag för vårt försvar. Det största antalet stupade på en enskild dag sedan andra världskriget. Via media ser vi en märkbart rörd ÖB som delger informationen. Trots ett långt liv som militär så kan han knappt hålla tårarna tillbaka.

 

Mina tankar går till de anhöriga som nu förlorat sin son, sin älskade etc. Även om detta är en del av ”risken” i sådana här uppdrag så är det ändå omänskligt när det händer.

 

Nu kommer alla expertiser och påtalar att det behövs bättre skydd för våra trupper. Och det är mycket viktigt att det finns stöd och hjälp till dem som tar på sig dessa tuffa uppgifter. Men säkerheten i dessa uppgifter är ju nåt man alltid pratar om. Så det kan inte komma som en nyhet. Men det är som vanligt att när det händer nåt så finns det så många experttyckanden som framkommer. Kanske också att detta är nåt som regeringen rår för.

 

Men vad som än framkommer om det så är mina tankar hos de anhöriga och jag önskade jag kunde framföra mina känslor till dem som har avvarat sina nära och kära för att upprätthålla ordning o reda i vår värld. En mycket viktig uppgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.