Krisberedskap

I går var det rena fyrverkeriet här. Åskan gick för fullt och det lyste upp himlen i ett antal sekunder hela tiden. Försökte få det på bild men när jag såg blixten så knäppte jag och sen skulle kameran också reagera så detta tog för lång tid så det blev inte nån bra bild. Det konstiga var att det inte regnade nämnvärt. Bara några droppar. Men annat skulle det bli.  

 

Vaknade i natt av att det blåste och regnade ute. Jag hade haft en liten lampa i rummet tänd innan jag la mig men den var släckt när jag vaknade till. Vände på mig och tänkte det kollar jag upp på morron hörde dock att vinden ven och att det regnade ordentligt. Så det var så där riktigt skönt att dra täcket över huvudet och somna om igen.

 

På morgonen fick jag höra hur det gick för en del av kamraterna. Deras rum var fullt av vatten. Det rann vatten genom elledningarna så det var inte konstigt att strömmen gått i hela anläggningen. Tydligen hade det inte regnat och blåst så här mycket på 10 år.

 

De sprang ut i korridoren för att se om det fanns någon där. Väl ute i korridoren gick deras dörr i baklås så där stod dessa två herrar i bara messingen och var tvungen springa ner till receptionen som ligger ganska många hus längre bort för att få hjälp ständigt iförd endast kallingar. När de kom till receptionen så såg de hur det rann från taket o övervåningen ner på receptionsdisken och över alla datorer etc. Men ändå hade de glimten i ögat när de följde upp med huvudnyckeln för att låsa upp. Väl uppe fick man inte upp låset med huvudnyckeln då deras nyckel satt på insidan. Så klockan 4 på natten fick de ringa efter en låssmed för att komma in i rummet. Samtidigt var allt svart.

 

På morron var hela anläggningen svart men man drog igång reservkraft som fanns i huvudbyggnaden och alla kunde äta frukost i vanlig ordning även om inte lyse fanns i alla utrymmen.

Men under dagen så löstes även strömmen så nu är ordningen återställd. Hela tiden en glad personal med glimten i ögat. Och för dessa var detta en kris för vi är ca 1000 personer på anläggningen och tänk om alla dessa skulle klagat på hotellet. Så allt avlöpte väl och kamraterna som sprungit i kalsonger i regn o rusk under nattens timmar kan nog skratta åt det nu. Men fortfarande droppar det ner på personalens datorer i receptionen så den är belamrade med handdukar.

En vän av ordning kan fundera om inte arkitekten gjort nån miss. Platta hus där taken lutar inåt.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.