Kvoterad föräldraförsäkring.

Det är mycket märkligt att man inte kan låta föräldrar själv bestämma över sin vardag sina barn och vem som ska sköta dem. Vi skriver 2009 och fortfarande vill man bestämma vem som ska vara hemma och ha tid för barnen.

 

Att politiker borde ge sig på denna punkt har jag tyckt länge och är faktiskt ett av incitamentet varför jag engagerar mig politiskt. Jag begriper inte att man anser att vi politiker ska vara bättre skickad till det än föräldrarna.

 

Vi har länge mot vår syn fått höra att vi är bakåtsträvare etc. Ja jag har hört så mycket så jag blir matt. Är man bakåtsträvare för att man vill låta föräldrarna själv välja. Jag hävda motsatsen att med tvångsfördelning av föräldraförsäkringen så omyndigförklarar men föräldrarna.

 

Ja men säger man: – Ni vill ju ha kvinnorna hemma vid spisen. Och detta är väl lika dumt som allt annat. Nej jag vill att föräldrarna själv ska välja. Vem som ska sköta deras barn, Vem som ska vara hemma med dem, Om de ska gå på kommunal förskola eller någon trevlig privat skola. Alltså valfrihet mina vänner. Men nu höjs t o m röster inom Alliansen att man nog bör kvotera föräldraförsäkringen. Det är nåt parti som anser det vara sann liberal tanke. Slå detta ur hågen vänner.

 

Om inte förr så bör 2009 bli det året då alla partier bör ta fingrarna ur syltburken och ge föräldrarna full valfrihet. Motsatsen blir då att vi även ska bestämma vilken typ av kläder barnen ska ha. Ska det vara rött eller rött? Ska det vara scarf eller scarf och ska den vara röd eller mörkröd? Nej vakna upp. Kommer i några bloggar framöver skriva vad jag tycker i denna fråga.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.