Inlandets sträckor.

Kommer just hem från en inlandssväng i kväll. Var i Åsele o Dorotea. Så mätaren på bilen visar nästan 50 mil mer igen. Det är långa sträckor i vårt län. Men visst är det lite trevligt att åka iväg också och det är alltid lika roligt att träffa kollegor i länet.

 

I dag hade vi Vård o omsorgsnämnden och det blev ett heldagssammanträde. Vi höll på nästan till 4. Men så var det många intressant ärenden på agendan.

 

Bland annat beslutande vi om den omstrukturering vi förordande vid tidigare nämnd och som vi skickat ut pressmeddelande efter arbetsutskottets förslag till nämnden. Jag måste säga att jag haft lite ont i magen när jag tänker på att vi ska minska platserna så pass rejält. Vi vet att vi för drygt ett år sedan hade problem att få platserna att räcka till. Och nu är det faktiskt tvärt om. Så något måste vi ju göra. Men det känns tryggt att vi har rejäl buffert med platser vi på kort tid kan färdigställa om behov skulle dyka upp.

 

Vi fick också information om den brukarundersökning vi gjort i kommunen tillsammans med Umeå kommun. Väldigt intressant siffror och jag ska djupborra idem vid tillfälle framöver. Men vi får verkligen vara nöjda med svarsfrekvensen som låg över 65%. Sen visar siffrorna att stor del av brukarna är alltid nöjda. Det vill inte säga lite att ALLTID vara nöjd. Så vi har mycket att vara stolt över runt vår äldreomsorg.

Nu ska jag kolla mina tre mejlboxar och besvara de viktigaste sen blir det nattning då jag åker iväg vid 6 tiden i morron. (läs senare idag) Ska nämligen ta planet till Stockholm.  

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.