Offentligt eller inte?

Angående offentlighetsprincipen och skolutredningen.

Fick just mejl från en av aktörerna i föräldragruppen som vill få ut information ang. Bråns skola. Utan att ha satt mig in på vilka grunder som man vägrar lämna ut informationen så förstår jag inte kommunens agerande. Det är väl bara att lämna ut om man inget har att dölja. Det måste väl gå under offentlig handling. Kan inte se det på annat sätt. Men det finns ett och annat att fundera över när det gäller skolutredningen. Och det kommer jag och fler med mig att bevaka.

Kolla här

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Men det lâter ju mycket märkligt! Finns det alltsâ en skolutredning gjord inom kommunen angâende Brâns skola? Och denna lämnas inte ut när nâgon ber om den? Hoppas den som begärt handlingen gâr vidare med det, förvaltningslagens regler om offentliga handlingar bör väl gälla kommunen? För inte kan det väl röra sig om personuppgifter, eller?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2009-07-10 07:55)
    Jo märkligt är det och det är vad jag förstår JO-anmält. Bra att få sånt här prövat. Det kan knappast röra sig om arbetsmaterial och att sekretess ska råda har jag ännu svårare att förstå. Så vad återstår?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.