Duktiga sommarjobbare.

Idag har det varit en intressant dag som vanligt. Det är exakt två veckor tills jag har lett in min äldsta dotter i Vännäsby kyrka och hållit mitt tal. Min fru kom och sa att du har väl börjat planera talet. På den frågan var svaret naturligtvis nej. Det görs nog tidigast kvällen innan av den urbota tidsoptimisten som bor inne i mig. Talet är det jag gruvar mig minst för. Det är så mycket annat praktiskt som ska hinnas med. Men roligt är det.

Kommer ca 50 personer från Norge så det gäller att ha allt i ordning här hemma. Då är det tur att jag har sommarjobbare. Det kan som bekant vara lite svårt att få sommarjobb för dem som är minderårig så det brukar vi lösa så att jag helt enkelt blir arbetsgivare med utbetalande av lön den 25 varje månad. Man för själv sin arbetade tid och rapporterar det innan lönetillfället. Självrapportering har vi pratat om i ett par tre år nu i kommunen. Så jag ligger före.

Så idag har det målats o grejats på garage och förråd o lillstugan som för övrigt ska bli klar för boende i sommar. Så att göra listan minskar drastiskt när man har villiga och duktiga sommararbetare. Grannen brukar säga att det är ingen fara för mig för jag har så bra hjälp. Och det är sant, otroligt ansvarstagande och duktiga tjejer, (endast tjejer numera hemmaboende) om jag får säga det själv.

Ser fram emot fler arbetsdagar till veckan för veckan efter midsommar kommer också blivande brudgummen och då är det enbart bröllopsförberedelser som gäller.

För dej som inte visste det så är detta bara början. I augusti gifter sig nästa dotter och då byter vi nationaliteter till danskar. Och i oktober gifter sig Fredrik o Monica i Norge. Så inom 4 månader har vi tre av barnen som gifter sig.

3 kommentarer

  1. Berith

    se så ung ut på bloggen och ha tre (3) giftasvuxna barn? Är det ett ungdomsporträtt?Lycka till med alla bröllopstalen och allt annat som ska ordnas!

  2. H-I

    Ung vet jag inte (man är i o för sig inte äldre än man gör sig) men bilden är tagen i samband med förra valet. Så det håller på vara 3 år sedan nu.

    Men börjar man tidigt så hinner man mycket.

  3. Trebarnspappa i Mölndal

    Rätt fantastiskt med tre bröllop samma sommar… ni hinner få in vanan! Tur att du är ung!

    Inför det danska bröllopet har jag kanske ett och annat att tipsa om. Men vi hinner ses dessförinnan.

    Ha en skön midsommar, och hälsa dom duktiga sommarjobbarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.