Vännäs södra

H-I SmetanaMuntra valarbeterna på Vännäs Södra

Nyss hemkommen från rundan med att hämta valskyltarna nu när valet är över. I röstlokalen fick vi faktiskt räkna om några gånger innan vi fick rätt. Men vi var många runt bordet så det var glada tillrop och munter stämning. Jag frågade Per-Erik vad vi ska göra med alla Sosseröster. Men han var rädd om varje röst så han ville vi skulle rapportera dem. Och självklart är det så men man kan ju alltid skämta lite.

Vi delade upp partierna mellan oss och hör o häpna jag vet inte om jag vill tala om det men jag fick Sverigedemokraterna. Och vi fick ihop inte minde än 13 såna röster. Sa till församlingen att jag snabbt ville ha en valpåse att stoppa sedlarna i så jag inte får hudutslag.
Om vi tittar på det resultat vi som parti fick i denna vallokal så blev det lite drygt 7 %. Alltså helt OK. Och min partikamrat Erik hade fått inte mindre än 25% personkryss av dessa röster.
Vi hade totalt 1357 röstande i vallängden och hade 553 röstande. Så i Vännäs södra hade vi 40.75 % valdeltagande. Hade gärna fått vara mer förståss.

Rösterna utföll enligt nedan i antal:
Feministiskt initiativ 8
Sverigedemokraterna 13
Arbetarinitiativet 2
Socialdemokraterna 159
Vänsterpartiet 69
Centerpartiet 39
Kristdemokraterna 39
Moderaterna 26
Junilistan 94
Folkpartiet 30
Miljöpartiet 33
Blanka röster 5
Ogiltiga röster 2

Ser man på vårt partis resultat så har vi lyckats mobilisera en del av våra väljare. KD o C ligger på samma nivå och högst bland Allians partierna. Moderaterna och Folkpartiet snett efter. Men nu är det ju endast en vallokal vi pratar om.

Tittar man på totalen med de preliminära siffrorna för KD så har vi fått 4,7 % på riket. I Västerbotten har vi fått 4,9 % och i Vännäs har vi fått 6,2 %. Det känns fortsatt hedersamt och roligt att vi har högre siffror lokalt än vad man har i riket och länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.