Demonstration

H-I SmetanaDemonstration utanför bönhuset i Strand

Så var då även detta fullmäktige avslutat. Faktiskt väldigt annorlunda fullmäktige. Det är alltid trevligt att vara i byarna på fullmäktige innan sommaren. Det blir lite mer avslappnat och sen är det ju roligt att det kommer medborgare som lyssnar på deras folkvalda politiker. För det kommer du väl ihåg. Vi sitter inte där för oss själv utan just för att bevaka att du som medborgare får det du har rätt att få av kommunen.

Att möta dessa engagerade föräldrar och barn som demonstrerade för att behålla skolan var roligt. Det engagemang som framkommer när man pratat om skolnerläggning är fantastiskt. Man önskar att detta engagemang skulle vara för fler frågor i kommunen. T ex när vi för ett år sedan hade problem att ordna SÄBO-platser åt våra äldre. Då fanns det inga demonstrationer eller viljeyttringar.

Vi som parti vill absolut inte lägga ner byskolor. Ska Vännäs växa som kommun så måste det bli på landsbygden. Många undersökningar visar att det är just ett litet ställa på landet som är drömmen för många och det är där vi har vår potential att växa. Att i detta läge lägga ner skolan är ju alldeles förkastligt. Då stoppar man ju utvecklingen istället för att befrämja den.
Men vi har defakto ett minskande barnaantal att ta ställning till framöver.

Lite dåligt var det att inte den sittande majoriteten kunde bekänna färg. På en rak fråga från allmänheten fick Johan Söderling frågan hur man ställer sig till nerläggning av byskolor. Han svarade att man inte tagit ställning till det tjänstemannaförslag som är framlagt.

På BoU i morgon kommer frågan att diskuteras och det kommer inte att bli beslut förrän till hösten. Vi har tagit del av utredningen för en tid sedan på KSAU men då var materialet stämplat som arbetsmaterial så det var inte offentligt. Men nu är det offentligt och du
Kalle

Din länk till förslaget om byaskolorna fungerar inte utanför det kommunala nätet! Synd, eftersom jag är väldigt intresserad.

Jag har gjort sama misstag själv en gång medan jag var kvar i tjänst.

  • H-I

    Hej Kalle o alla andra.

    Här kommer lösningen:

    (Brukar ibland vara problem att länka till kommunens webb. Du kan gå in på http://www.vannas.se, Medborgardemokrati, Kallelser, så når du den där. Heter Grundskoleutredning med bilagor)

  • Kalle

    Jag borde faktiskt ha kunnat hitta den alldelses sälv… men din länk hade ju inte blivit bättre av det!

    Men… att ladda ner ca 35 Mb kräver ett väldigt stort intressea för frågan. Alla har ju inte det snabba bredbenadet att förlita sig till.

  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte med automatik.
    Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.