7 av 10

H-I SmetanaErik på torgmöte i Umeå.

Sju av tio svenskar håller med Kristdemokraterna

Fri rörlighet över gränser är i grunden något positivt. Det vill jag värna om. Men när alkoholen flödar fritt över våra gränser leder det till oerhört mycket problem. Alkoholens baksidor drabbar främst våra barn och ungdomar som kommer i kontakt med alkohol. Antingen genom att de själva börjar dricka alldeles för tidigt eller genom att vuxnas vanor och ovanor drabbar dem på olika sätt. Våld, och annan kriminalitet, trafikolyckor och splittrade familjeförhållanden är några av alkoholens konsekvenser.

Jag vill hävda att gränsen för hur mycket alkohol man får ta med sig in i Sverige från EU måste minskas radikalt. Det är inte rimligt att man kan fylla en mindre skåpbil för så kallat eget bruk. Vi vet att i vår kommun finns det dem som sysslar med langning. Och det är ju inte så kontigt när man kan åka varje vecka o hämta alkoholvanor som för en normalkonsument (om det finns nån sådan) räcker i fler år.
För alla som kan hantera alkohol borde det inte vara en så stor uppoffring att gränserna för hur mycket alkohol man får ta med sig minskas av omtanke med alla som far illa.

7 av 10
Vi har genomfört en opinionsundersökning i landet som visar att sju och tio svenskar håller med om att det är viktigt att det tas hänsyn till sociala och folkhälsoaspekter när regler kring handel av alkohol bestäms. Är du en av dem som håller med? I så fall borde du ta en valsedel där det står Kristdemokraterna på. Och kom ihåg att din röst den 7 juni spelar roll. Och vill du som Vännäsbo få en närkontakt i Bryssel så kryssa min partikamrat Erik Sedig som bor i Vännäsby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.