Sans o fakta

I detta som hänt här i Vännäs florerar det otaliga rykten. Och dessa rykten sprids snabbare än vinden. Det är bara att läsa olika bloggar så blir bilden tydlig. Det är viktigt att fakta får komma fram vad som verkligen hänt och vad som nu ska göras framöver.

Det kändes tryckt på krismötet i morse att få en samlad bild och sedan besluta vad som sker på kort sikt och framöver så behöver ett antal åtgärder ske även på långsikt. Det känns också tryckt att vi har duktiga tjänstemän som tar tag i frågan på största möjliga allvar. Allt ifrån IFO avdelningen med socialtjänsten och skolan med engagerade lärare och kommunens ledning.

Vad som nu sker är mycket på alla fronter. Många har lagt agendan helt åt sidan och enbart ägnar sig åt detta. Flyktingarna är besökta och det arbetas för högtryck för att kartlägga de människor som varit med i aktionen. Detta är ju i förstone polisens uppgift men skola o socialtjänst har redan många namn att bearbeta. Sedan ser vi med stor spänning fram emot tills vi får polisens förundersökning. Men det kan ju som bekant ta lite tid.

Sen blir det en demonstration etc kl 19 i kväll. Där har det också florerat rykten att det kommer motdemonstrationer men även här uppmanas till sans. Om så många människor med "sunda" värderingar kommer dit så kan det vara skillnaden hur det hela avlöper. Så jag uppmanar dej att kommer dit som vanlig medmänniska och visa avsky mot all typ av rasism.

Skolorna och andra planerar också en större demonstration på fredag.

Nu åker jag iväg till nästa uppföljningsmöte??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.