Bedrövligt!

S SmetanaEtt av plakatet visar tydligt hur vi vill ha det.

Det är för bedrövligt att vi i vårt fridfulla samhälle ska få vara med om det som nu hänt. Så tydliga rasistiska inslag i samhället har vi nog inte haft i Vännäs. Av mina ungdomar har jag fått information att det pågått en del bråk mellan invandrarungdomar och svenskar tidigare. Men att detta eskalerat till det som hände i natt avskyvärt.

Men denna gång var det också vuxna med. Kanske är det några av de där som jag tidigare varnat för (sd) krafter som ligger bakom. I alla fall känns det bra att vi på kort tid fick till en manifestation på Medborgarhuset och ca 300 personer kom och visade sin avsky mot dessa handlingar. Fler av dem med tårar i ögonen men med beslutsamhet i blicken att

En av initiativtagarna Leif Åhman som var med o hjälpte till att kalla ihop folk var tydlig med att detta inte är en vänsteraktivitet utan en helt opolitisk medmänsklig aktion. Tack för det Leif! För hade detta varit enbart vänsterpolitik att verka mot rasism så hade jag varit tvingad at byta parti. Nej här står vi enade alla partier utom ett. Vilket kan ni nog gissa ut.

I morgon kl 8 får vi ytterligare information i saken och säkerligen kommer detta att ligga tydligt på agendan hela veckan. Skolorna kommer att ta upp det. Inom socialtjänsten är ärendet på bordet. Inom övriga kommunala avdelningar o förvaltningar likaså. Men inte minst på gatorna och vid köksborden.

Jag uppmanar dej förälder. Ta reda på vad dina ungdomar gör. Vilka gäng man följer med. Det är så lätt att bara följa med av bara farten i ungdomsgängen.

Tog några bilder vid samlingen i eftermiddag. Kommer här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.