Nyansering Bodén.

Så alla vet det så läser jag numera VF hemma. Konstigt säger du kanske att jag inte prenumererar på VK. Det är hälsosamt att varierar lite. Ett tag hade jag båda tidningarna. Men det var svårt att hinna läsa dem. Och man kan ju faktiskt läsa VK på nätet. Så jag kör enbart VF några månader plus förstås alla andra tidningar o publikationer som dimper ner i brevlådan. Det verkar som att många vet att man engagerar sig politiskt. Det är allehanda tidningar o lobbytidskrifter som dimper ner i brevlådan. Har en hög som jag inte hunnit läsa och jag ska ta ett ryck i helgen tänkte jag. För man hittar alltid guldkorn lite här o där som ger kunskap på en bred nivå och man hittar saker som man kan agera i med tex. en motion eller interpellation i fullmäktige.

Men en sak som gör att man får ont i magen är när man läser Lars Bodéns ledare i VF. Brukar ta den på kvällen så man inte förstör hela dagen. Att man som honom kan vara så insnöad och se allt i rött är märkligt. Visst han kan faktiskt har rätt någon gång men för det mesta blir det kåserier som inte har nån logik eller botten.

Visst hans uppgift är att lyfta Socialdemokraterna och Mona kan behöva all hjälp hon får. Men med den onyanserade debatt Lars skriver så tror jag nog han är mer hjälp för alliansen då många förstår att se igenom sådan onyanserade debattartiklar. Debattartiklar skriven av (tror han heter Hjälte) har till och med jag som borgerlig politiker behållning av.

Så nyansera dej Bodén så fler får behållning av din glödande penna.

Nu senast har han ondgjort sig över apotekets försäljning. Eftersom detta ligger på Göran Hägglunds departement så har jag försökt sätta min in i frågan. Och Bodéns resonemang går liksom ut på att det ska bli svårare att komma åt sin medicin nu när man privatiserar Apoteket.

Jag vill försäkra er att hela grundtanken är precis tvärtom. Och det kommer ni att få se. Lars har en poäng när han skriver att alla privatiseringar inte är bra. Den synen delar jag. Alla är inte bra men de flesta är bra och gynnar konkurrensen. Denna privatisering är jag övertygad om blir bra för medborgarna.

För dej som vill läsa mer om apoteket finns info här.

Nu ska jag läsa Bodén ledare……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.