Överstatlighet.

Sänkning av mobilsamtals-kostnader från utlandet.

Många gånger tycker man EU-parlamentet lägger sig i för mycket. Många saker tycker jag att vårt eget parlament (riksdagen) ska besluta om. Eller ännu bättre kanske kommunal nivå. Ni som inte hört det så finns det ett fint ord som heter subsidiaritetsprincipen.

Det betyder att beslut ska fattas på lägsta möjliga nivå. Alltså ingen överstatlighet. Och nog tycker jag att parlamentet är inne i frågor dom kan lämna därhän. Men ibland är det också bra när parlamentet tar tag i mindre frågor. För ofta kan frågor som bedöms som mindre viktiga ha stor vikt för oss vanliga människor.

Vi ska också komma ihåg att vi i Sverige ofta sätter till mer regler runt besluten än vad vi behöver. Vi ska som vanligast vara bäst i klassen. Andra länder tar det som ett inriktningsbeslut medan vi tar det som en lag. Nåt att tänka på framöver. Ett sånt känt exempel är gurkorna där vi satt reglerna själv och sen skyller på EU.

En fråga om EU-parlamentet har tagit tag i är de dyra kostnaderna för oss när vi ringer från utlandet. Man har satt ett tak för vad det får kosta. Här ger ett sådant beslut tyngd och tvingar aktörerna att sänka priset. Det tycker jag är bra.

Kolla här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.