Tack TV4!

Som jag tidigare skrivit så var Kristdemokraterna först med att bestämma sig för att köra TV-reklam i samband med EP-valet. Nu har ju också andra följt efter. Både Folkpartiet och Moderaterna kommer också att sända reklam i TV4.

Kristdemokraterna var också först med att ta fram etiska kriterier för reklamen. Det kan verkligen behövas. Det tyckte TV4 var så bra så många av de etiska reglerna som vi tog fram kommer de att sätta för alla partier som kör reklam. Först två gånger liksom. Om det är oklart för någon så vill vi inom partiet jobba för betydligt högre etik i vårt samhälle. Så därför är det självklart att vi tar fram etiska regler.

Mona Sahlin har ju gått ut och fördömt tv-reklam. Så hon lär väl inte ändra sig utan hålla fast vid det…eller…Det ska inte förvåna mig om vi ändå kommer se även Socialdemokraterna i reklamen. Hur ska dom kunna stå utanför? Mediets slagkraft är inte att tvista om.

Dalademokraten skriver: Särskilt Socialdemokraterna ställs nu inför ett dilemma. Ska partiet trots allt gå in för reklam i TV 4 inför valet till EUs parlament? Eller ska partiet lämna över denna scen åt de borgerliga partierna? Trots nackdelarna med politisk TV-reklam måste nog S bita i det sura äpplet och använda sig av det, likt sina motståndare.

Men TV4 har tänkt till. Sverigedemokraterna (SD) får inte sända reklam i TV 4. Det meddelar kanalen redan innan partiet har hunnit söka reklamplats. Kanalen har bestämt att bara riksdagspartierna får köpa partireklam inför EP-valet. Bra så länge vi kan hålla dessa skojare på distans. Håller med Göran Hägglund då han säger att det är dessa personer som nu låtit håret växa och bytt ut skinnjackan mot kostym, men politiken är detsamma. Den ruttna människosynen göms bakom en fasad.

De flesta partier har sagt att man inte kommer att samregera med Sverigedemokraterna men jag känner inte till att Moderaterna tagit tydligt avstånd. Men jag kan ha missat uttalande från dem i saken men de har inte varit tydliga för det borde jag ha märkt. Hoppas att även Moderaterna ser vad det är för politik de egentligen står för. De senast mätningarna visar att väljarströmmarna till SD till stor del kommer från Moderaterna.

Inom Centern har det blossat upp en fundering hur styrelsen svar i saken ska tolkas. Det kan du läsa om här.

3 kommentarer

  1. ungsvensk.se

    Varför far du, Hans-Inge Smetana, med osanningar om Sverigedemokraterna? Vad får du ut av att ljuga om partiet? Att du är antidemokrat och vill censurera och tysta SD är också tydligt.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    hans-Inges uppfattning och inställning till Sverigedemokraterna delas av en överväldigande majoritet av förnuftigt tänkande svenskar, men dessvärre inte av alla.

    Han är definitivt ingen antidemokrat eller förespråkare för censur.

  3. H-I

    Jag har ingen anledning att smutskasta någon eller något parti. Men jag är väldigt mån om att sanningen ska få komma fram. Det jag skriver om människosynen har jag läst i deras dokument så det är inget jag hittar på.

    Jag rekommenderar dej till läsning av deras partiprogram och jämför dem sedan med alla andra etablerade partiers program.

    Om du opartiskt kan göra denna granskning så kommer du inse att det jag skriver är sant. Och jag står fast vid att den människosyn som SD har är grymt nedlåtande och kränkande. Och det är nåt jag tar fullständigt avstånd ifrån.

    Jag vill inte tysta SD. Utan jag vill att alla människor verkligen ska få ta del av deras grundsyn. Då behövs ingen censur utan då ser varje människa hur illa det ligger till.

    Så varken tysta eller censurerar är min melodi utan folk ska själv få välja. För mig är det så demokrati fungerar. Men du kanske har en annan syn på demokrati?

    Är det någon som ljuger så är det SD där de ena stunden säger sig stå för saker som de inte står för och i andra sammanhang nekar till sådant som finns inskrivet i partiprogrammet.

    Nej ut i dagens ljus med såna lögnhalsar så folk med egna ögon kan se vad detta är för något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.