Bonusar.

Detta med bonusar har ju varit på tapeten ett tag. Och visst kan man fundera om det är verkligt att de som arbetar på golvet blir permitterad medan direktören kan kvittera ut miljonbonusar. Något är snett när detta sker.

Sen finns det en nyans på detta. Själv blev jag tittad på lite extra när jag i samband med ett nytt jobb sa att jag inte ville ha någon fast lön utan enbart bonus. Jag fick det jag ville och det föll väl ut. Vad jag menar är att bonusar som fenomen finns på många olika sätt.

Men att som direktörerna nu gör avstå från sin bonus så vill de helst vi ska tycka synd om dem. Och visst är det väl så att de missar några miljoner som man kan göra mycket roligt för. Men det är ungefär som vi vanliga dödliga tackar nej till "bonusen" på blodgivningen och skänker pengarna till barncancerfonden.

Vår regering med både Mats Odell (kd) o Anders Borg (m) i spetsen har kritiserat fenomenet i samhället och påverkat i rätt riktning.
Socialdemokraterna har också starkt kritiserat detta fenomen. Men vad som är intressant att se hur de själv agerat i t ex AP-fonden. Agenda har belyst saken.
Kolla här

Sen Wanja Lundby Wedins bortförklaring att hon inget visste är ju ännu mer pinsam.
Det kan du läsa om här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.