Trött men nöjd.

H-I SmetanaMaria Larsson stämmotalar på Folkets Hus i Umeå

Kom hem i kväll och kände mig lite sliten. Vi har haft stämma i Västerbotten idag och det är en hel del som ska ordnas inför och under stämman. Allt ifrån planeringen innan till genomförandet, koll på att mackorna till fikat räcker till att följa besluten för att se att allt går enligt stadgar och förordningar. Men det är roligt. Och partiet uppskattar engagemanget det fick jag bevis för på stämman idag. Men det blir alltid så att luften går ur lite när man slappar. Stämman gick bra och allt funkade till belåtenhet. Vi hade vår äldreomsorgsminister Maria Larsson som kallad talare och hon var mycket nöjd med arrangemanget, både dagen innan och idag, så det var kul.

Hon lämnade oss efter drygt en timmes tal o frågor för att åka till Japan. Så vi får vara glada att vi får besök av våra ministrar i länet. Men det är hela tiden att trycka på och samtidigt "säljs" in Västerbotten centralt i partiet. Tycker nog att vi lyckats rätt bra med detta. Vi hade Mats Odell i februari, Maria Larsson i mars och sen har jag planerat in Göran Hägglund i april. Så vi har fått god utdelning med tanke på att det kan gå år innan alla distrikt i landet får besök av ministrarna som är så upptagna och vi har haft alla tre inom loppet av tre månader. Men det gäller som med allt annat att hålla sig framme och ha nåt intressant upplägg att presentera.

Marias stämmotal kommer jag att referera i annat forum men naturligtvis handlade det om krisen. Vi hade satt ämnet: Trygghet mitt i krisen. Hon tog upp de varsel som lagts och fortfarande läggs, men hon poängterade att det är 185 000 fler människor som har jobb än då regeringen tillträdde så trots alla varsel så startar vi från en högre nivå än tidigare. Och det är ju sant. Har kanske inte debatterats från den vinkeln precis.

Naturligtvis kan man inte höra Maria tala annat än att hon talar om valfrihet för de äldre. Och hon gör det på ett så hjärtligt sätt. Att höra henne berätta om tankat Agda i Småland eller om Manne 96 år som var fundersam att flytta på äldreboendet för det fanns inte bredband där är både roligt o tänkvärt. Ett annat kärt ämne för henne är det sociala innehållet på boendet. Hon berättar om ett boende i landet som verkligen satsat på det sociala innehållet där man tydligt sett positiva effekter. Hon berättar om kvarglömda rullatorer nere vid stranden och kvarglömda käppar på toaletterna.

Maria får många brev av äldre som skriver och tackar för att regeringen arbetar med att de äldre också ska få välja. Välja vart de ska bo, välja hemtjänstutförare etc. men bara om man vill. Inget tvingande här inte. Tänk om vi också fick till större valfrihet i Vännäs. Jag lovar att kämpa för det.

Eftersom det blev så kort besök idag då hon skulle vidare till Japan så jag till henne innan hon kom att komma en dag innan. Och det gjorde hon. Så hon var här hela fredagen då vi gjorde olika studiebesök och det tänker jag redogöra för i annat blogginlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.