Effektivitet?

I dessa tider och fram till juni kommer det att diskuteras EU. Man kan tycka vad man vill om EU (jag är egentligen ganska kritisk) så måste man förhålla sig till det.

Inte nog med att EP-valet är den 7 juni och då tror man diskussionen minskar. Men då kommer den 1 juli och ordförandeskapet för Sverige träder in. Ovan ser ni den framtagna loggan och hemsidesadressen inför ordförandeskapet.
I Bryssel jobbar lobbyister för högtryck för att bäst kunna dra nytta av ordförandeskapet. Frågade Inge Andersson (chef på vårt kontor i Bryssel) för några veckor sedan och vi i norra Sverige ska också vara med och hålla oss framme.

Ibland blir jag ganska trött på alla dessa konstellationer som finns i vårt land, i Europa osv. och man kan undra vad alla gör egentligen.
Sitter för vårt parti i länets valberedning och det är den ena och än den andra platsen som ska tillsättas. Hur effektiv är alla grupper, Styrelser, nämnder etc. Man kan nästan få huvudvärk för mindre och man måste slå bort tanken för att inte helt döda den organisatör med ledstjärnan förändring som finns inombords. För det finns massor att effektivisera och förändra men oj vad historien är viktig och traditionen stark.

Men som vår högt ärade kommunchef brukar säga: Demokratin kostar. Och visst är det så. Men ibland kan man fundera över vår gemensamma börs, skatteintäkterna borde räcka till lite till. Bara en sån sak som vårt fullmäktige. Här sitter vi över 30 ledamöter och beslutar. I debatten är det en handfull som deltar. Naturligtvis är det viktigt med representation av alla partier. Men nog kan man fundera?

I morgon ska jag på en intressant träff. Landstinget har bjudit in socialförvaltningarnas företrädare i länet till samtal. Så jag åker till Vindeln. Men det är bara avsatt 2 timmar så det blir väl en monolog från landstingets sida. Men nog finns det mycket att fundera över i landstingets överslussande till kommunerna, naturligtvis så skickar man inte med några slantar. Så nog kommer kritiska röster att höras i morgon. Åtminstone är det en här. Återkommer om vad vi kom fram till.

Idag fyller min dotter år så en ofta bortavarande pappa har lovar att vara hemma. Annars hade jag nog gått på Sossarnas offentliga möte med Leif Pagrotsky. Men familjen går först.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.