Dagens KSAU.

H-I SmetanaMajoritetens representanter i KSAU.

Dagens KSAU inleddes med att Liljaskolans styrelse samlades. Vi resonerade om Liljaskolans budgetutfall hittills i år och några andra frågor rörande vår gymnasieskola. Man måste säga att det är roligt att prata om Lilja. För det är många positiva saker som händer där. Det är roligt att i "företaget Vännäs" finns det en egen resultatenhet som heter Liljaskolan. Och för er som inte vet vad en egen resultat innebär så kan man säga att Bosse Nilsson driver Liljaskolan som ett eget företag.

Vi hade också budgetuppföljning på tekniska avdelningen, kommunledningskontoret, barn o utbildning samt vård och omsorg. Sammanfattningsvis kan man nog säga att det inte är några alarmerade saker som hänt under dessa månader. Det är ju trots allt bara avverkat två månader på det nya året. Så de flesta budgetposter som visade underskott kan hänföras till svårigheten att periodisera rätt.

En av punkterna var att vi ska medfinansiera North Swedens kontor i Bryssel med ca 30 tusen kronor. Då jag för två veckor sedan besökte detta kontor så hade jag i färskt minne vikten av att vi i norra Sverige bevakar vad som händer i Bryssel så var det inte svårt att bifalla förslaget.

Margareta Bergek informerade hur vård o omsorgsförvaltningen ser på den nyckeltalsanalys som revisorerna tagit fram. Vi fick redovisning på förra fullmäktige i saken av revisorerna. Hon gjorde sin vana trogen en bra genomgång och det finns en hel del funderingar man kan fortsätta och fundera över. Så frågan återkommer. Vi är också med i ett jämförelsenätverk där vi håller på att jämföra verksamheter mot kostnader i andra kommuner. Det är så lätt att man jämför äpplen o apelsiner så det är otroligt svårt att veta hur kommunerna rapporterar in sina kostnader.

Sen resonerade vi om följetongen i Bråns skola. Tydligen fungerar inte den inköpta pelletsansläggningen till full belåtenhet. Det har hänt att pannan stannar och elever o lärare kommer till en kall skola. Anläggningen är underdimensionerad så därav en betydligt dyrare driftskostnad än vi annars borde ha haft. Så den konsult vi då anlitat från VSP har underdimensionerat anläggningen. Man kan fundera vart konsultens ansvar finns.

Sedan hade vi några andra frågor som vi diskuterade, innan vi avslutade för en lunch och på eftermiddagen så fortsatte budgetarbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.