SVT Debatt – Trovärdigt?

Det har påståtts att nomineringskommittén har lyssnat på partiledningen. Inget är mer fel för nomineringskommitténs ordförande Göran Sydhage är en otroligt kompetent man som gör det han själv tror på. Sedan var det en enig grupp som till PF la detta förslag till lista utan namnet Lennart Sacrédeus.
Vi ska komma ihåg att en valberedning som enbart tittar på provvalsresultatet inte gör ett bra jobb. Det måste vägas in fler faktorer. Dessutom hade kommittén fått ett antal andra parametrar att förhålla sig till som invandare, ålder, kön, geografisk spridning etc.

På PF blev frågan tydlig varför inte Lennart fanns med. Då tog nomineringskommitténs ordförande Övikarn Göran Sydhage till orda och förklarade varför. Det blev en stunds tystnad och många som senare hade uppdrag från sina distriktsstyrelser att lyfta fram Lennart gjorde det men påpekade att om de vetat vad de nu vet så hade deras uppdrag sett annat ut och själv stod de inte bakom de yrkanden som de själv la.

Kritik har framförts att inte skälen blivit känd. Nu när man lyfter några enskilda skäl så påstås att man hänger ut personen. Hur vill man ha det? De skäl dom anfördes togs i slutna rum så jag kommer naturligtvis inte att föredra dem i sin helhet men några skäl kommer jag delge (de som är minst graverade för honom).
På PF kom hans namn upp på placering nummer 31 och därifrån och neråt på listan voterade vi om Lennarts namn.

Man gör det lätt för sig om man som Debatt vill lyfta fram att Lennart är för värdekonservativ för att rymmas i partiet. Tvärtom. Partiet ska ha en bredd. Men som ovan skrivits så måste man rätta sig utifrån de demokratiska fattade besluten även om man inte gillar det. Det har Lennart problem med. Han har ju fortfarande kvar sitt riksdagsuppdrag. Så någon petning av honom ur partiet var inte aktuell. Utan det var en ny nominering på EP-listan som inte blev aktuell för honom.

Under hans tid i parlamentet la han inget betänkande alls. Under samma tid la Wikman sju betänkanden. Eftersom vi har ett mandat och troligen kommer att fortsätta ha ett mandat så är det viktigt att den personen som sitter för partiet är aktiv i arbetet.

Detta ’för partiet’ är viktigt och det är inte för sig själv man fått ett uppdrag. Man kan inte kräva nåt uppdrag. Även om man som Lennart fått starkt stöd i provvalet. Men han har inte så starkt stöd att det per automatik ska vara hans namn på listan. Jag har provvalsiffrorna i min hand och det är åtskilliga (över 50 %) som INTE vill ha honom på listan. Det ska man också ta hänsyn till. Sen finns det personer på listan som är högt upp som inte ens deltog i provvalet och många som deltog i provvalet som inte finns på listan. Det har påståtts att han vann provvalet. Det är fel för vann gjorde Christina Doctare.

Att riksdagsledamöter valde att inte delta i Debatt var ett kollektivt beslut som fattats och Stefan i egenskap av gruppledare mejlat ut. Det kan man ha olika åsikter om. Men man gjorde den bedömningen att Josefsson enbart skulle köra med sin pajkastning och det inte skulle leda nån vart.

Att sen påstå att alla ljuger för att man avböjer av andra skäl tycker jag är anmärkningsvärt. Att t ex Emma påstod ha sjukt barn behöver inte vara lögn. Har Janne Josefsson kollat upp detta? Eller att någon annan påstod att de var sjuk, eller inte ha tid. Det kan mycket väl vara skäl nog. Men naturligtvis var det den gemensamma tanken att inte delta som också låg bakom, med de skäl man angett kan vara helt riktiga.

Del tre och den sista kommer i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.