Emmy Award

Den norske läkaren Mads Gilbert som jag skrivit om har fått uppmärksamhet världen över. Han har bl a rapporterat från krigets Gaza: Hades! Vi vadar i död, blod och amputerade delar.

Frågan är om han ska tilldelas ett hett eftertraktat pris för sina insatser.

Emmy Award är det mest prestigefyllda priset för TV-underhållning. Vi kan se Gilberts TV-teater från Gaza, då han låtsas utföra upplivningsförsök på en pojke, som sägs vara kameramannens 10-årige bror. CNN tog senare bort filmen från sin hemsida då man anade oråd. Ännu intressantare är att den "frilansande" kameramannen, Ashraf Mashharawi, driver företaget Nepras, som av en händelse sköter websajter åt Hamas.

Alltså ren o skär propaganda som media vill att vi ska tro är nyhetsrapportering. Lägg därtill den "nyhetsproduktion" som Hamas ägnar sig åt. Läs om det på Internet.

Därmed är Gilbert och Mashharawi förmedlare av en gammal arabisk tradition – demonisering av judar. Vi känner alla en man som hade samma åsikter. Han var från Tyskland. Och jag tror du vet vem jag menar. Behöver du fler ledtrådar så hända det för 60 år sedan.

3 kommentarer

  1. Kalle S

    Jag förstår inte riktigt vad det skall tjäna till att misstänkliggöra vissa rapporter från Gasa.

    Oberoende av vem som har den största skulden tycker jag att vi skall besinna det som egentligen skett, nämligen allt dödande. Den omständigheten blir inte lättare att acceptera bara för att man kan påvisa osäkerheten bakom vissa propagandiska filmr m.m.

    Du tror väl ändå inte att allt är bluff, att inte folk dödas, civila i Gasa och soldater från Israel? Sedan kvittar det väl vad dessa döda har för religiös uppfattning, eller hur? Är det inte lika brutalt vare sig de döda är judar eller araber?

  2. H-I

    Inte att misstänkliggöra utan få fram ärlighet i rapporteringen. Och när det inte är ärligt så måste det påtalas enligt mitt sätt att se det.

    Vi vet att ett krig inte enbart är att döda utan det pågår ett psykologiskt krig också. Det är just därför det är så viktigt att vi har en trovärdig nyhetsrapportering.

    Självklart är det lika vansinnigt vem som dödar vem. Och jag fördömer allt krig. Men det är inte för mig oviktigt vem som bär största ansvaret. Och som du förstår så lägger jag det på Hamas som under lång tid skickat tusentals granater in över Israel.

    Se bara på den senaste ”ensidiga vapenvilan”.

    Det vore enkelt om världens ledande kan komma överens om att Hamas är en terrororgansiation och behandla dem som en sådan. Då är konflikten löst. Man förhandlar inte med terrorister.

    Men självklart är övervåld inte försvarbart. Men jag menar med sådan nyhetsrapportering kanske det inte varit övervåld.

    Förstå mig rätt. Vi vet ju inte vad som är sant eller inte.

  3. Eriksson

    Att hävda att demonisering av judar är en gammal arabisk tradition måste ju tillhöra den nya västerländska traditionen; att demonisera araber.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.