Partifullmäktige

Sitter nu på partifullmäktige i Stockholm. Vi håller till på gamla SIF huset. Lite sliten är jag då min normala klocka brukar ticka vid 7 på morron och nu måste man upp redan 5 för att hinna med flyget.. Man har ju inte vett om att lägga sig på kvällen, utan det blir alltid morgon innan det sker.
Men så här för en gång går det bra att börja tidigt. Det blir nog också rätt spännande debatt så någon tupplur lär det nog inte bli.

Vi har enligt stadgarna tre PF ledamöter från Västerbotten. Denna gång är det distriktsordförande Anders Sellström, landstingets gruppledare Birgitta Nordvall och jag. Jag är förste ersättare så idag ersätter jag vår riksdagsledamot Gunilla Tjernberg som är på annat uppdrag.

Vår partiordförande Göran Hägglund har inlett partifullmäktige. På sitt briljanta sätt talade han om krisen i Gaza, de ekonomiska oroligheterna och naturligtvis våra hjärtefrågor. Bland annat så talade han om en förskola för alla. Inte en förskola som alla måste ha utan en möjlighet för alla. Och möjlighet att också välja andra former som t ex vårdnadsbidrag. barnomsorgspeng m m. Alltså VALFRIHET på äkta Kristdemokratiskt maner.

Vi i Västerbotten är fullständigt eniga hur vi ska rösta. Snart är det min tur att äntra talarstolen och vi får se hur andan faller på men jag kommer nog i mitt inlägg att fokusera på att vi måste engagera folket i detta val. Det är inte så lätt här uppe i norr att få folk engagerad i EU-valet.

Valberedningen s ordförande Göran Sydhage har just föredragit hur arbetet har gått till. Sen har också de 4 översta kandidaterna kort presenterat sig. Partistyrelsen kommer att till Nomineringskommitténs förslag lägga ett tilläggsförslag där bl a Alf Svensson finns med. Detta innebär att vår egen kandidat från Norrland Erik Sedig kommer några placeringar neråt.
Men han kommer nog fortfarande att vara det första namnet i Norrland.

5 kommentarer

  1. Kalle S

    Det är faktiskt kul att kunna följa det som händer via din blogg, även om man sitter ”infrusen” i Brån (- 28 C) i dag.

  2. H-I

    Jo det är det säkert. Men det fungerar så i ett parti att man tar beslut i distrikstyrelsen. Sen är partifullmäktigeledamöterna skyldig att följa detta beslut. Det beslut vi hade med oss från vår distriktstyrelse var att vi ska stödja nomineringskommitténs förslag. Och så gjorde vi.

  3. H-I

    Ja men det är ju det jag tidigare noterat. Du blir nog Kristdemokrat du också. Om du tycker det är intressant att följa vårt PF ….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.