Det gick vägen.

Vår EU-lista är nu klar. Efter en lång debatt och ett antal delbeslut så klubbades listan.
Det blev som vanligt lite olika justeringar men Ella Bohlin är i topp som förslaget var från nomineringskommittén. Hon tackar just nu för förtroendet.
Är övertygad att Ella kommer att göra ett mycket bra jobb i parlamentet om hon kommer in. Det kan ju hända att någon kryssas förbi henne. Att man står överst på en lista är inte en garant för att man kommer in. Det krävs också hårt arbete.

Med tanke på att vi fick in många intressanta namn med partistyrelsens förslag så hamnade min kamrat Erik Sedig på plats nummer 14. Han överlät sin nominerade plats till vår förre partiledare Alf Svensson. Naturligtvis ligger det nära till hands att ge Erik mitt kryss. Men jag behöver ju honom i Vännäs också. Så nu blir jag kluven. Men jag har ju några dagar på mig att fundera på detta innan det ska väljas. En parameter är ju att det behövs fler kryss än mitt. Men det bedömer jag att Erik kommer att få.

Det känns verkligen fräscht att ha en yngre kvinna som har framtiden för sig på denna post. Många partier ser EU-valet som en reträttplast för ’avdankade’ politiker. Vi har det precis tvärt om.

Spännande att se vilka röster denna lista kommer att dra. Så kära läsare nu vet du vilken lista du ska välja den 7 juni.
Nu ska jag skynda mig till taxin o Arlanda och vidare med flyg hemåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.