MAS en viktig uppgift.

På gruppmötet. Närmast kameran Ingmarie Lindqvist (c) tillika min ersättare i arbetsutskottet och Göran Eriksson (c)

Vård och omsorgsnämndens sammanträde fortsatte med att vår MAS (Medicinska Ansvarig Sjuksköterska) Karin Stenmark informerade om ett Lex Maria ärende där en sondmatad person inte fick sin matning utan kopplingen till sonden hade lossnat. Förvaltningen har tagit detta på fullaste allvar och vidtagit åtgärder. Och det kändes extra tryggt när vår Mas Karin föredrog Socialstyrelsens beslut och yttrande. Socialstyrelsen var helt nöjd med de vidtagna åtgärderna och avlutar ärendet.
Tack Karin för att du ligger på när det uppkommer sånt som inte får hända. Och tack till de berörda inom förvaltningen som tar detta på allvar och vidtar åtgärder för medborgarnas bästa.

Vi hade som brukligt också ett antal formaliaärenden och även sekrettesärenden. Och dem tänker jag av förklarliga skäl inte redogöra för här. Men vi resonerade också runt den rapport som revisorerna gjort om Kommunstyrelsens och nämndernas arbete. Vi ordinarie ledamöter i nämnden fick svara på en enkät för en tid sedan. På vissa områden framstrålar kritik och vi beslutade arbeta med vår del i samarbetet i början på nästa år och senast vid nämndens utvecklingsdagar konkretisera åtgärder på de områden vi ansvarar för. Vi ska komma ihåg att revisorernas arbete är viktigt för att vi ska få ett bra utfört arbete på alla nivåer och det är viktigt att genomlysa verksamheten lite då o då.

Punkten "förvaltningsledningen informerar" blev extra kort detta möte. Detta till stor del för att vår tf socialchef Margareta Bergek fått en släng av influensa och inte kunde närvara. Krya på dej Margareta. Margareta Persson informerade om organisationsförändringen som gått in i en utförandefas. Och det är vi i nämnden tacksamma för. Det har tagit alldeles för lång tid. Rekryteringen av områdeschefer är nu i full gång.

Orion
Tack och lov är nu det sista formella sagt när det gäller intraprenaden Orions avtal. Avtalsperioden är på 3 år. Detta med nattbemanningen ska vi i och för sig ompröva och utvärdera om ett år. Avtalet klubbades igenom utan diskussion. Min bedömning är att de personer inom majoriteten som också är förespråkare av intraprenaden har gjort ett bra jobb. Men naturligtvis har våra påtryckningar från oppositionen spelat stor betydelse.
Så äntligen Susanne Salomonsson och alla ni andra på Orion är det bara att fortsätta på samma inslagna väg i tre år till. Känns bra för oss i nämnden. Åtminstone i detta läge en större del av nämndens ledamöter. Men om ni fortsätter med samma positiva arbete som ni gör så kanske vi tillsammans även lyckas övertyga alla ledamöter.
Lycka till nästa 3 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.