Regeringen satsar

Känns tryggt att vår regering har fattat galoppen och kommer med åtgärder. Sen finns det "proffstyckare" som anser att det är för lite pengar man spenderar. Man kan fundera vad dessa "proffstyckare" har för partisympatier. Jag tycker det känns tryggt med en regering som inte gödslar med reformer i ett läge då pengar kan behövas på flera fronter.

Det man presenterade innehöll ju arbetsmarknadspolitiska och jobbskapande åtgärder i form av:

1 förstärkt stöd till nya arbetslösa och korttidsarbetslösa genom coachning, arbetspraktik (som kan ske i ideell sektor) och praktisk kompetensutveckling

2 förstärkt stöd för långtidsarbetslösa genom fördubblad nedsättning i nystartsjobben vilket innebär att arbetsgivarens lönekostnader sänks med ca hälften.

3 förstärkning av yrkeshögskolan och gymnasial yrkesutbildning (yrkesvux), inte minst vad gäller utbildningar inom vård och omsorg.

4 förstärkta satsningar på infrastruktur – drift och underhåll.

5 förstärkt skattereduktion för hushållstjänster i form av reparation, ombyggnader och underhåll av byggnader (ROT-tjänster).

De två sista punkterna ger jobb i bygg- och anläggningssektorn.

Bra satsningar känner jag vår regerings ambitioner rätt så är detta ett första steg om man sedan anser att man behöver satsa mer så gör man det. För nog kommer jobblinjen att vara den genomgående trots lågkonjunkturen. Och sen att varslen har haglat tätt ett tag kommer nog till en del avhjälpas av dessa ätgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.