Kd-politiker hoppar av efter hot

Vart är demokratin på väg. Min partikamrat i Vellinge Anders Alkewall har nu lämnat sin plats i fullmäktige. Att politiker hoppar av är inte helt ovanligt. Men att man hoppar av pga hot känns inte bra i vårt samhälle. Och ännu sämre är det när hotet har kommit för att han förslagit att Vellinge ska ta emot flyktingbarn.

Moderaterna har majoritet i Vellinge och de säger blankt nej till flyktingar. Att en Kristdemokrat som Anders förslår att ta emot flyktingar tycker jag är fullständigt rätt. Men att detta ska få sådana konsekvenser.

I mejl har han fått följande: "I staterna där det är ordning o reda gör man sig av med såna som dej". Familjen har fått båda sina bilar saboterade, de har fått varor hemskickade som de inte beställt och Anders Alkewall har sett sig tvungen att skaffa hemligt telefonnummer, både till hemmet och till sin mobil.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har fått frågan från media vad han tänker göra åt flyktingfrågan i Skåne och speciellt i Vellinge där Moderaterna har majoritet. Han blev svaret skyldig.

Jag är glad och tacksam att Moderaterna i Vännäs inte har samma människosyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.