Dribblandet med barnskötarna.

Att frågor runt barnsomsorg engagerar är ingen nyhet. Vi kan räkna upp många frågor bakåt i tiden bla "15 timmars" "dagmammors vara eller icke vara" etc.

Till dej Katarina vill jag förklara att det inte är okunskap från min sida att det var en enig nämnd som fattade detta beslut. Men inte desto mindre beklagar jag detta. Mina borgerliga kamrater borde inte ha gått i denna fälla.

I vårt partiarbete inom Kristdemokraterna i Vännäs har vi ingen "partipiska", utan vi resonerar om frågorna i gruppen och sedan fattas beslut i de olika forumen. Naturligtvis strävar vi att vara överens i frågorna. Och detta var ingen fråga som vi hade avvikande mening om i partiet. Sedan hände det jag beskriver i nämnden.

Precis som jag skrev i mitt inlägg så fattades detta beslut på helt fantastiskt lagda dimridåer. Det var sista frågan då alla var trött..taktiskt.
Sen sa man att det inte rör någon som jobbat speciellt lång tid. etc. Så beslutet fattades och ingen reserverade sig. Jag kan bara beklaga detta.

Har resonerat med ledamöter och nämndes v ordförande i saken och vi har ett styrelsemöte inom kort i vårt parti där jag kommer att lägga frågan på agendan. Och var så säker det kommer ett agerande från vår sida. Detta kan inte fortsätta. Jag menar att de borgerliga ledamöterna i nämnden inte till fullo insåg konsekvenserna av detta beslut. Man var så fast rotad i det tidigare beslutet att vi på sikt ska få in fler förskollärare. Men frågan återkommer.

En kommentar

  1. Katarina Hampusson

    Bäste Hans-Inge,
    jag har full förståelse för att möten kan bli långa,intensiva och tröttande, det är svårt att hålla fokus hur länge som helst.
    Alla är ändå ansvariga för de beslut man går till och är man så trött att man inte kan värdera en fråga ska man naturligtvis inte gå till beslut, det är rent omdömeslöst.
    Jag hävdar att det måste vara något fundamentalt fel i förberdelserna av ärenden om argumention ska ske på plats och man ”köper” den, rimligtvis borde frågan ha varit föremål för någon slags genomgång/beredning både inom AU, respektive parti/allians och naturligtvis och inte minst hos den enskilde ledamoten. För inte är det väl så att ärenden presenteras på bordet?
    Jag har inte för avsikt att argumentera här och nu i frågan men personligen anser jag att det är ett riktigt dåligt beslut.
    Jag har även funderingar när det gäller beslutsgrunder i barn och utbildning. T.ex när det gäller 15-timmars så höll/håller man fast i lagtexten med näbbar och klor och ignorerar fullkomligt upprepad kritik från Skolverket och även kritik från Länsrätten för att man inte verkar enligt lagstiftarens intentioner. När man så kommer till barnskötarna så väljer man intentionerna som beslutsgrund(Skolverkets allmänna anvisningar) skärpa dom och gå till beslut!
    Godtycklig politik. Använd ett och samma förhållningssätt till lagar. Jag kan inte välja vilken dag jag vill köra 50.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.