FylleSnack – nej tack

 Jag har blivit rädd alkohol!!

Så mycket ord som sägs under berusning som aldrig borde sägas. Ord som sårar och som den som uttalar dem aldrig minns eller vill kännas vid dagen efter.
DÅ ska man TYDLIGEN inte ta notis över dem men de ligger där och gror och man funderar över vad det var som fick personen att säga dem. För i nyktert tillstånd kan man inte prata om det, diskutera dem och ventilera dem –  då finns de inte???

DÅLIGT ÖLSINNE – DÅLIG SJÄLVBILD OCH MÅSTE HÄVDA SIG – VILL PROVOCERA?

 Vad tror du? 

 

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. De Soto

    Dåligt ölsinne och vill ha igång gräl.
    Det finns alltför många som hävdar sig i fyllan.
    Konflikträdd?

  2. Freddan

    Du är en för stark personlighet som säkert har starka åsikter. Då blir du ett HOT och måste klankas ned på och tystas. Men varför det ska ske när de är på Fyllan det kan jag inte svara på.

  3. HeavyChevy

    Har du vart ute och supit till och sagt nått DUMT..vava–
    Nää du är inte sådan och blir du tillräckligt förbannad så slår det gnistor. Men du blir aldrig otrevlig utan väldigt saklig.

    Tråkigt med sånt, när man får skäll och inte fa´ttar varför.

  4. nina

    Varför det kommer i fyllan kan jag svara på. Därför att det är då de törs.För att sedan kunna skylla på att de var ju onyktra. Har varit nykterist i ca 17 år och det trivs jag med.

  5. Smulan

    Människor kommer alltid att säga saker vi inte vill höra. Om det har med sanningen att göra eller ej spelar ingen roll för den som säger det. Att vi människor dessutom säger saker i onyktert tillstånd är nog inte så konstigt eftersom omdömet rinner ut någonstans i samma stund vi intar alkohol. Men hur som helst så kan det göra lika ont för den som blir objekt för dom svidande orden. Jag tror var och en måste finna sitt eget förhållningssätt till den som säger det och det som sägs. Och jag skulle tro att den som sagt mindre snälla saker till en i onyktert tillstånd kommer ihåg mer än vad denne vill erkänna. Skulle också tro att det säger det mesta om det hela. Men ont gör elaka ord, även om dom sagts av en person med rullning under fötterna. Och visst får det göra ont, det är ju trots allt våra känslor som talar till oss och dom ska nog bekräftas, tycker jag. Däremot ska man inte låta sig fastna i det sårade tillståndet. Inte alltid så lätt men man lära sig med tiden vad som är viktigt att låta bry sig om.:-)

  6. Gunnel Forsberg

    Ju äldre jag blir, desto mer tilltalas jag av tanken att vara nykterist. Det är sexigt och attraktivt med människor som är ” sig själva” hela tiden oavsett om det är hemma, på jobbet, i glädje eller i sorg. Det inger förtroende. Det är trist att se människor förvandlas under alkoholens inflytande. Jag har då aldrig sett någon som förändras till det positiva, varken hos mig själv eller hos någon annan. Försök skaka av dig ev obehagliga känslor komna från någons fyllesnack, men jag vet att det inte är lätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.