Nakenbilderna på slottet

Det är ju en rubrik som triggar i gång en sann vän av demokrati. Jag tänkte, inte har väl den där pottifarn som vi råkat ut för som kung hållit hus där också med sina obskyra "vänner"? Hände något vid det traditionella jultalet från slottet som sändes i TV?  Man kan ju misstänka vad som helst. Men lugn, lugn faran är över åtminstone denna gång för alla vänner av medeltida odemokrati. Det handlade om ett av TV:s realityprogram och någon hade fotograferats utanför något slott.

Sedan bu bu för alla fyllhundar som varit ute och kört bil under julen. Må hum hum ta er på den yttersta dagen. Eller helst betydligt tidigare!

PS.  Enligt en bok av författaren Rune Pär Olofsson var kungen Oscar II en riktig horbock som skulle ha ordnat sängvärmare varhelst han drog fram. Och Oscar II är inte den enda kung som brutit mot Guds bud. Det är snarare regel att kungar ska begå hor som en betingad reflex av kungaståndet. Det ingår kanske som grundkurs för varje blivande drottning att den blivande maken är straffimmun mot både Guds lag och rikets värdsliga lagar. Men nåde den drottning som skulle bete sig på samma svinaktiga sätt som deras äkta kungar tar sig rätt till. DS

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Efter att ha läst vidare i romanen om Oscar II kan jag konstatera att kungaståndet är förbehållet det kungliga ståndet. Att som gift man bedriva hor med andra än hustrun är ett brott mot Guds lag, det sjunde budet. Eftersom kungar betraktas som övernaturliga väsen av hängivna monarkister och ofta uppträtt och uppträder som horbockar har många religiöst bekännande män tagit efter detta beteende. En kung kan ju inte ha fel! Icke desto mindre begår de ett allvarligt brott mot ett av 10 Guds bud och är att betrakta som brottslingar. I undantagsfall har drottningar begått brott mot sjunde budet, t ex Katarina Den Stora i Ryssland. Men hon var förstås tvångsgift med ett neutrum som dessutom var debil.

  2. Aroon

    Blaskan ”stjärnorna på slottet” är väl lika fjantigt som när kungen/kungahuset ska fira Nobelfesten. En massa utstyrsel, emblem och gud vet allt. Inte mycket bättre än när Sovjetstaten med alla dess ledare blev påhängda emblem och olika utmärkelser så de fick lida av disckbråk senare beroende av tyngderna i utstyrseln. Bort med sånt, utmärkelser, emblem och andra utstyrslar bara för att visa olika ranger och att man tillhör en högre grad. Buu för sånt larv. Se på alla krigen och ledare runt om i världen vad de ställer till med. Något riktigt demokratiskt land finns knappt i verkligheten. Norden och Sverige är väl en av det bättre i världen trots allt.
    Såg föressten dokumtären om regalskeppet Wasa. Vilka förfärligheter runt omkring som skedde och Adolf 2 var ett riktigt svin mot folket. Buu! Vi får vara glada vi gjort oss av med dessa envåldshärskare och att de inte längre har något makt i egentlig mening. Ett annan dokumentär visades en gång om Wallenbergarna. Deras stamfar var en riktig ”horbock” också om man får uttrycka det så. Gud har alltid använts i syfte att trycka ner folket och skapa skräck och lydnad som ledare i Iran nu bl a sysslar med. Befrielsen ”för vanligt folk” kan man säga utgjordes av våra vetenskapsmän som ibland med livet som insats visade på fakta och kunskap hur olika fenomen hur fungerade. Samtidigt började vi undervisa vanligt folk exempelvis i Newtons lära och kunde därmed förklara vad det berodde på varför äpplet faller till marken och mycket mer. Dagens rymdfärder är helt hållet alla dessa vetenskapsmäns förtjänst. Tyvärr så finns det nackdelar också i användatet. Kärnvapen och mycket annat som alla galningar har till tillgång till.
    Raap! Det var skönt…..nä nu måste det ätas mera…raap!

  3. DKocken

    som ett roligt islätt,kan nämnes att vert sjätte barn fött i sverige/danmark icke har den far som står på dopsatesten.
    Så inte behöver man vara kunglig för att välta sig i andras sänghalm,dock er stånd bra att ha i såna fall (lol)

  4. Aroon

    Kanse det, brås på herr Wasa. I alla fall tycker jag det är bekymmersamt med alla möjliga olika religioner som vi måste ta hänsyn till. Vi ser ju vad som skett/sker i alla arabländer, Syrien som nu är aktuellt. Det liknar väl mest vårat gamla styre med en kung (envåldshärskare) med slavliknande former och religionen (Gud) som både kungen och folket tillbedjer. Jag vet inte vilken sida Gud står på om han (alltid en han) om han är tudelad eller hur de troende (både muslimerna/kristna) tänkt sig. Nå i alla fall verkar nu dessa muslimer (folket) vädja till väst om stöd. Det är ju också bedrövligt när olika religioner försöker stoppa utvecklingen, men samtidigt anammar man alla sorters moderna vapen. Indien exempelvis skulle inte behöva ha det som de har om de moderniserade lite och släppte deras religion en aning. Nordkorea är ju också skräckexempel på destruktivitet vilket medför ett stort lidande för folket. VI har ju regler och lagar som får anses humana i jämförelse med andra länder (jag tänker närmast på länder som styrs av religioner som bl a Islam). Tacka Gud om vi slipper sånt. Ett steg fram två bakåt. Huu så hemskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.